Селу на Волині планують повернути історичну назву

Селу на Волині планують повернути історичну назву

У селі на Волині, де розташований пункт пропуску Ягодин, планують позбутись радянської назви Старовойтове. Проте не усі мешканці підтримують таку ініціативу.

Про це "Еспресо.Захід" розповів голова Рівненської громади (Ковельський район) Юрій Фініковський.  

Найбільший на українсько-польському кордоні автомобільний пункт пропуску Ягодин розташований на території села, яке досі має назву Старовойтове – на честь енкаведиста Старовойтова, який був начальником застави під час Другої світової війни.

"Наразі думки стосовно перейменування села Старовойтове розділились 50 на 50. Наразі тривають індивідуальні консультації з місцевими активістами, авторитетними людьми. Намагаємось пояснити, чому назву Старовойтове треба змінити, – каже Юрій Фініковський. – Насправді люди обізнані про те, ким був Старовойтов. Ті, хто наразі не підтримує перейменування, не є категорично проти зміни назви. Кажуть, що це не на часі, мовляв, йде війна, треба зачекати. Але я вважаю, що це треба робити".

До 1968 року це село з понад 500-літньою історією мало назву Вовчий Перевіз. Вона чудово підходить для прикордонного села.  Утім, голова громади наразі не впевнений, що повернуть саме цю історичну назву.

"Початкова назва села була Перевіз, а потім уже Вовчий Перевіз – через те, що прізвище власника було Волчок. Але ми схиляємось до назви Перевіз, – каже Юрій Фініковський. – Є процедура перейменування,  досвід колег з Володимирського району. Спочатку зробимо опитування через внутрішню сільську групу, чат у Viber, а тоді проведемо збори села".  


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У селі на Волині горів житловий будинок
Наступна новина У Луцьку зросла вартість проїзного квитка
Останні новини
Схожі новини