На Волині буде громадський обмудсмен із виборчих прав. ФОТО

На Волині буде громадський обмудсмен із виборчих прав. ФОТО
Євгенія Коваленко та Катерина Шарпата

У Волинській області, як і в інших регіонах, буде громадський омбудсмен із виборчих прав. Цю посаду займатиме Євгенія Коваленко.

Про це вона розповіла під час прес-конференції у четвер, 31 січня.

Як повідомила представниця «Громадянської мережі «Опора» на Волині Катерина Шарпата, громадські омбудмени - це ініціатива мережі для того, щоб допомогти українцям захистити активні (право голосувати) та пасивні (право бути обраним) виборчі права. Євгенія Коваленко закликала не плутати її із уповноваженим Верховної Ради із прав людини, адже це державна посада.

Натомість омбудсмен із виборчих прав працює в межах недержавної структури.

«Мета моєї діяльності - це захист активного та пасивного виборчих прав, попередження порушень права на вільні та справедливі вибори за допомогою законних інструментів», - пояснила омбудсмен.

Коваленко планує звернути особливу увагу на просвітницьку роботу та допомогу внутрішньо переміщеним особам та волинянам, які голосуватимуть вперше.

А ще вона планує налагодити активну співпрацю із Центрами надання безоплатної правової допомоги. Контакти Євгенії Коваленко, за якими до неї можуть звертатися волиняни, у «Опорі» планують повідомити згодом.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку влаштували «облаву» на горе-паркувальників. ФОТО
Наступна новина Минулоріч попередили 11 замахів на Порошенка
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні