На Волині будуватимуть квартали для переселенців

На Волині будуватимуть квартали для переселенців

Північна екологічна фінансова корпорація (Nordic Environment Finance Corporation, NEFCO) оголосила про програму будівництва енергоефективного житла для переселенців у низці міст заходу України. Серед них – два волинські міста.

Про це ідеться у повідомленні на сайті NEFCO, передає Zahid.net.

Для реалізації програми вже оголошені або ще будуть оголошені тендери, в яких можуть брати участь усі компанії, що не перебувають під санкціями.
 

У Львові, Чернівцях, Дубно і Ковелі ідеться про будівництво житла з повністю обладнаними та мебльованими квартирами, з корисною площею у межах від 3 200 м2 до 5 700 м2 у 3-5-ти поверхових будинках. Суми інвестицій для міст будуть наступні:
 

  • Львів – 19,5 млн євро;
  • Чернівці – 10,5 млн євро;
  • Дубно – 5,3 млн євро;
  • Ковель – 4,8 млн євро.

В Івано-Франківську, Тернополі, Хмельницькому, Нововолинську (Волинська область) ідеться про будівництво житла з повністю обладнаними та мебльованими квартирами, з корисною площею у межах від 5,000 м2 до 7,000 м2 у 3-5-ти поверхових будинках. Суми інвестицій у цих містах будуть такі:

  • Івано-Франківськ – 9,5 млн євро;
  • Тернопіль – 9,5 млн євро;
  • Хмельницький – 8,4 млн євро;
  • Нововолинськ – 7,1 млн євро. 

У торгах можуть взяти участь будь-які компанії, що не перебувають під санкціями.

«З попереднього досвіду, серед підрядників – переможців тендерів зазвичай були українські компанії, адже потрібні місцеві дозволи та ліцензії», – кажуть у NEFCO, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Торги мають закінчитись до літа, а роботи планують почати до кінця 2023 року.

Серед вимог NEFCO до житлових проектів – підвищення енергоефективності будівель, використання екологічних матеріалів згідно з європейськими будівельними стандартами.

Програма також містить вимогу, згідно з якою збудоване за її фінансування житло не підлягає приватизації і перебуватиме в муніципальній власності. Також громада має під’єднати нові будинки до комунікацій (вода, тепло, електроенергія) і облаштувати укриття, без якого новий будинок неможливо ввести в експлуатацію. 

Зазначено, що міста мають дотримуватися процедури, передбаченої урядом України щодо розподілу соціального житла для груп населення. Пріоритет надаватимуть найбільш постраждалим від війни групам.

NEFCO – міжнародна фінансова установа, що фінансує розширення північноєвропейських «зелених» рішень на світових ринках. Заснована 1990 року Данією, Фінляндією, Ісландією, Норвегією та Швецією. В Україні реалізовано проєкти в більш ніж 100 муніципалітетах.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Найстрашніші – це жінки-конвоїри. Це така була жорстокість...», - військова з Волині про полон
Наступна новина Луцький замок змінив графік роботи
Останні новини
Схожі новини