Оренда житла на Волині здорожчала на понад 1000 гривень

Оренда житла на Волині здорожчала на понад 1000 гривень

У Волинській області суттєво зросла вартість оренди, ціни на квартири здорожчали більш як на 1000 гривень.

Київ тепер не найдорожче місто країни за вартістю оренди житла, яким воно було всі роки незалежності. Тепер столиця посідає третє місце, – пише ВСН.

У кінці 2022 року столицю за вартістю оренди однокімнатної квартири перегнав Львів, а з лютого на чолі списку опинився Ужгород.

За останні кілька місяців орендні ціни в обласному центрі Закарпаття підвищилися в кілька разів, перевищуючи 13 тис грн за однокімнатну квартиру, свідчать відкриті дані щомісячного моніторингу Держстату.

У перші пів року панічний ажіотаж упав завдяки деокупації півночі держави і виїзду громадян до країн Євросоюзу, але не у Львові та Закарпатті. Тамтешні орендодавці продовжують отримувати ренту від підвищеного попиту. Схоже, ці регіони відображають уявлення українців про найбезпечніші місця для життя.

Зовсім інша ситуація в регіонах, які розташовані близько до зони боїв або які перебували під окупацією. Там житло очікувано подешевшало.

Однак ця струнка логіка має винятки. Так, як свідчать відкриті дані, вартість оренди в Дніпрі зросла навіть більше, ніж у Вінниці, Рівному чи Івано-Франківську. Одна з причин – фактор внутрішньо переміщених осіб. Рятуючись від війни в її безпосередній близькості, вони, як правило, обирають найближчу сусідню місцевість.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький суд покарав 55-річного переселенця за наклепи на ЗСУ
Наступна новина Деяким волинським підприємцям відмовили в компенсації за генератори
Останні новини
Схожі новини