На Волині – четверта хвиля пандемії COVID-19

На Волині – четверта хвиля пандемії COVID-19

Епідеміологічна ситуація на Волині не є втішною й погіршується з кожним днем, тому можна вже говорити про початок четвертої хвилі пандемії COVID-19.

Про це заявила заступниця генерального директора із впровадження системи управління якістю Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Лариса Дудковська, – повідомляє ІА «Волинські новини».

З її слів, на території області тенденція до зростання щоденного приросту захворюваності становить 30%.

Як повідомила посадовиця, протягом 29 вересня зареєстрували 276 нових випадків захворювання на COVID-19. Для порівняння, 28 вересня коронавірусну інфекцію виявили у 214 волинян.

«Якщо порівнювати епідеміологічну ситуацію у цей період 2020 року, то нині прогрес поширення хвороби серед населення відбувається більш стрімко. Сьогодні показники захворюваності на COVID-19 відповідають тим, які ми реєстрували на початку листопада минулого року. Тобто ми говоримо про початок четвертої хвилі пандемії», - наголосила Лариса Дудковська.

З її слів, такий стрімкий ріст рівня зараження українців пов’язаний із циркуляцією мутованого вірусу штаму Дельта, який зумовлює важкий перебіг недуги.

Читати також: На Волині виявили 276 нових хворих на коронавірус. У яких громадах


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Поліщук доручив відкрити проспект Волі для проїзду до 18 жовтня
Наступна новина У Володимирі обвалився будинок, якому приблизно 100 років
Останні новини
Схожі новини