На Волині директори шкіл самі заготовляють дрова для опалення шкіл

На Волині директори шкіл самі заготовляють дрова для опалення шкіл

У Рожищенському районі директори школи змушені самі заготовляти дрова, щоб опалювати школу.

Зокрема, в селі Крижівка директор місцевого навчального закладу під час карантину в школі їздив у ліс по дрова. Як розповідають вчителі, востаннє торфобрикети їм привезли ще в червні, і палива вистачило, аби протягнути до лютого, повідомляє прес-служба волинського УКРОПу, передає ІА Волинські новини.

«Нам возять брикет на опалення школи з Маневичів. Але, як виявилося, в черзі на отримання палива стоїть ще вісім шкіл, – розповідають педагоги. – У нас заготовляли дрова кочегари, вчителі. За один день заготовили 10 кубометрів».

Така ж ситуація і в школі села Носачевичі Рожищенського району. У приміщенні, крім школи, функціонує ще й дитсадок. За словами виховательки, вони змушені були зупинити навчання через те, що не вистачало брикету.

«Місцевим батькам так і сказали: не приводьте дітей у садочок, бо треба зекономити паливо», – зазначають педагоги.

Як відомо, постачанням брикету у волинські бюджетні установи опікується ДП «Волиньторф». Усі документи на постачання торфобрикетів із районними відділами освіти вже давно уклали. Проте через чиновницьку недбалість та відверте затягування процесу сільські школи залишилися без тепла.

«У тому, що в освітніх закладах немає палива, «Волиньторф» не винен. Підприємство працює в штатному режимі. Щодня ми розвозимо торфобрикети – і в робочі, і у вихідні дні, – розповідає директор підприємства Іван Киричик. – Усі потрібні договори укладено, проте через зволікання чиновників вчасно нічого не роблять. Ми надіслали документи у відділ освіти. Чотири дні тамтешній керівник їх розглядає, потім підписує, документи відсилають поштою. Тож минає тижнів зо два, поки відбудеться документальне оформлення усього процесу. Тобто через це у школах палива не вистачає на два тижні як мінімум».

До слова, невдовзі на Волині торфу взагалі може не бути, а «Волиньторф» зупиниться. Адже понад три роки договори оренди ділянок для видобування торфу голова обласної адміністрації не поновлює. Попри все, попит на торфобрикети зростає. Торік на підприємстві виробили 114 тисяч тонн брикетів, половину з яких було реалізовано саме в заклади бюджетної сфери.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Україна закликає ЄС відмовитися від будівництва “Північного потоку-2”
Наступна новина Ляшко заявив, що розкрив аферу Порошенка на 15 мільярдів гривень
Останні новини
Схожі новини