Ляшко заявив, що розкрив аферу Порошенка на 15 мільярдів гривень

Ляшко заявив, що розкрив аферу Порошенка на 15 мільярдів гривень

Тендер на продаж частот 4G – корупційна схема за участю Президента Порошенка, в результаті якої в українців вкрали мінімум 15 мільярдів гривень.

На цьому наголосив лідер Радикальної партії Олег Ляшко на засіданні Погоджувальної ради. Політик переконаний, що ці гроші Порошенко планував витратити на свою виборчу кампанію.

«6 березня Нацкомісія з питань регулювання у сфері зв’язку провела тендер на продаж частот 4G. Участь у цьому так званому тендері брав особисто Порошенко. Голова комісії, пан Животовський – виходець з однієї з компаній Порошенка. Звідти ж і Гонтарева, Пасенюк, Ворушилін та інші персонажі. Три російські компанії купили 4G частоти. Загальна сума, яка надійшла до державного бюджету, – 5 мільярдів 400 мільйонів гривень або 205 мільйонів доларів. Нацкомісія це затвердила своїм рішенням. А в лютому 2015 року 3G частоти були продані на суму 10 мільярдів гривень. По тодішньому курсу – це 750 мільйонів доларів. Тобто, в 2015 році частоти були продані за 750 мільйонів доларів, а в 2018 – за 200 мільйонів доларів. Де діли 550 мільйонів доларів?», - обурився народний депутат.

Крім того, Олег Ляшко вважає, що стартова ціна за частоти 4G була  суттєво занижена.

«Затверджена мінімальна ціна на частоти 4G – 265 мільйонів гривень. За оцінками, мінімальна ціна на їх продаж повинна була становити 4 мільярди гривень. На конкурсі із шести лотів: три були продані по стартовій ціні, а три – з аукціону зі зростанням ціни у 4 рази. А від тих, що були продані по стартовій ціні, держава фактично нічого не отримала. У підсумку, 30 частот продали за 2,5 мільярди гривень, а 120 частот – за 3 мільярди. Ми підрахували, що український бюджет в результаті заниження в 15 разів стартової ціни на продаж 4G частот втратив 15 мільярдів гривень. Ми ходимо за кредитами, кажемо, що немає чим зарплати та пенсії платити, а на одному тільки продажі 4G бюджет недоотримав 15 мільярдів гривень. Це така ж афера, як приватизація «Криворіжсталі», - вважає лідер РПЛ.

Олег Ляшко звернувся до НАБУ, Генпрокуратури та уряду з вимогою зупинити цю аферу – скасувати результати тендеру та провести новий на чесних умовах. Лідер РПЛ переконаний, якщо вкрадені гроші повернути до держбюджету, потреби у кредитах МВФ та у підвищенні на його вимогу тарифів для населення не буде.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині директори шкіл самі заготовляють дрова для опалення шкіл
Наступна новина Державне бюро розслідувань почало набирати керівний склад
Останні новини
Схожі новини