На Волині діти посадили біля школи сад. ФОТО

На Волині діти посадили біля школи сад. ФОТО

На Волині учні Куснищанської школи, що на Любомльщині, біля свого навчального закладу створили сад.

Ініціатором такої ідеї став керівник шкільного лісництва Петро Антонюк. Допомагав у створенні саду інженер лісових культур  ДП «Любомльський лісгосп» Іван Каліщук, – повідомляють у прес-службі лісівників.

Для саду обрали невелика площа поля за школою, яка багато років уже пустує. 

«Усім дітям було завдання принести по одному саджанцю плодового дерева – дички, або ж культурного. Цей сад заклали не тільки як окрасу території школи, а й з метою створення навчально-дослідної ділянки, проведення тут уроків з біології та занять з учнями шкільного лісництва», – розповів Петро Антонюк.

«Добре попрацювали дев’ятикласники – вихованці шкільного лісництва. Вони поїхали у ліс і привезли 60 штук саджанців диких плодових дерев яблунь, груш, вишень, слив. Усі разом старші класи висадили три рядки. На межі із полем плануємо зробити лісозахисну смугу – домішки берези, сосни і дуба, щоб був захист від морозів та вітрів. Встановимо відповідну табличку – і цей сад стане хорошою пам’яттю для усіх, хто його творив. Кожен запам’ятає свій рядок, а то й дерево. І через роки, коли зберуться на зустріч однокласників, подивляться, як росте їхній сад», – зайважив класний керівник.

На території  рядочками посадили  груші, яблуні, сливи, вишні, абрикоси, горіх, навіть кущики малини.

Зазначають, що зі свого боку Любомльський держлісгосп подбає про  матеріал для обгородження саду та посприяє у виготовленні інформаційної таблички, що невдовзі тут встановлять.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині у водосховище випустили понад 1200 кілограмів риби
Наступна новина Віце-прем’єр-міністр України приїхав на Волинь. ФОТО
Останні новини
Схожі новини