На Волині у держлісгоспах створили понад 200 га кормових полів

На Волині у держлісгоспах створили понад 200 га кормових полів

У лісових угіддях державних підприємств Волинського ОУЛМГ висівають овес, третикале, сою, жито, ячмінь, просо, пшеницю, гречку, кукурудзу і топінамбур. Це – не лише місце підгодівлі диких звірів та птахів. Це метод стримання звіра на певній території, захист приватних господарств від пошкоджень і запаси на зиму. 

Про це повідомляє пресслужба ВОУЛМГ.

«Серед державних підприємств Волинського ОУЛМГ мисливським господарством займаються чотирнадцять господарств із двадцяти чотирьох, – розповідає начальник сектору мисливського господарства ВОУЛМГ Віталій Каращук. – Серед них ДП «Володимир-Волинське», ДП «Городоцьке ЛГ», ДП «Горохівське ЛМГ», ДП «Камінь-Каширське ЛГ», ДП «Ківерцівське ЛГ», ДП «Ковельське ЛГ», «ДП «Колківське ЛГ», ДП «ЛМГ «Звірівське», ДП «Любешівське ЛМГ», ДП Прибузьке ЛГ», ДП «Ратнівське ЛМГ», ДП «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс», ДП «Старовижівське ЛГ», ДП «Шацьке УДЛГ». Усі вони мають кормові поля, де й висівають перелічені культури».

Загалом по цих підприємствах, відповідно до угідь та чисельності мисливських тварин і пернатої дичини, рекомендовано фахівцями створити 197,7 га кормових полів. Створено – понад 200 га. Найбільше таких площ зараз у ДП «Городоцьке ЛГ», ДП «Старовижівське ЛГ» та ДП «Ратнівське ЛМГ», ДП «ЛМГ «Звірівське», ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» та ДП «Шацьке ЛГ».

Цей комплекс біотехнічних заходів також сприяє збільшенню чисельності мисливської фауни. Адже вагомих результатів вдається досягнути шляхом покращення кормових та захисних властивостей угідь, підгодівлі тварин та посиленню контролю за чисельністю хижаків. Кормові поля служитимуть мисливській фауні й упродовж осінньо-зимового періоду.

Читайте також: У волинських лісах – сезон чорниць. Кажуть, що цьогорічний урожай є рекордним


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські громади отримали 10 мільйонів субвенції з держбюджету. Куди і на що виділили
Наступна новина В Україні – 681 новий хворий на коронавірус
Останні новини
Схожі новини