На Волині діє 5384 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами

На Волині діє 5384 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами

На території Волинської області станом на 01.02.2018 року діє 5384 ліцензії, що видані підприємствам та підприємцям, котрі здійснюють роздрібний продаж алкогольної продукції та тютюнових виробів, - інформує управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області.

Із загальної кількості діючих ліцензій 3062 дають право на реалізацію алкогольних напоїв, 2322 - продаж у роздріб цигарок.

Аналізуючи ситуацію у сфері реалізації підакцизної продукції фахівці управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області приділяють максимум уваги тим населеним пунктам, на території яких не отримано жодної ліцензії на продаж підакцизної продукції, однак проживає щонайменше кілька сотень громадян.

За наявності підстав вважати, що підприємці таки реалізують горілчану продукцію та цигарки місцевим мешканцям, фахівці ДФС здійснюють фактичні перевірки таких торгових точок та застосовують передбачені чинним законодавством заходи фіскального контролю.

Враховуючи той факт, що саме голови сільських та селищних рад мають достеменну інформацію про те, які суб’єкти господарювання реалізують спиртне та цигарки населенню без дозвільних документів, в ГУ ДФС у Волинській області рекомендують лідерам місцевого самоврядування регулярно інформувати контролюючі органи про такі порушення.

Бути пильним повинні і споживачі алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Купувати підакцизну продукцію варто лише там, де продавець має ліцензію та відображає у фіскальному чеку суму акцизного податку з роздрібної реалізації, - наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

Лише така відповідальна позиція не лише убезпечить від споживання неякісної продукції, а й сприятиме додатковому надходженню коштів до бюджетів відповідних територіальних громад.

Важливо, що завдяки активній співпраці органів місцевої влади з представниками територіальних органів ДФС на Волині укріпилася тенденція до росту надходжень роздрібно акцизу та кількості виданих ліцензій на право роздрібної реалізації підакцизної продукції.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку чоловік ледь не замерз через байдужість перехожих
Наступна новина У Луцьку батьки так кричали на свого півторарічного малюка, що сусідам довелося викликати поліцію
Останні новини
Схожі новини