На Волині для диких звірів на зиму роблять підгодівельні майданчики

На Волині для диких звірів на зиму роблять підгодівельні майданчики

У лісових господарствах Волині єгері дбають про диких звірів.

Про це розповідають на сторінці Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Єгер повинен розбиратись у звичках і житті тварин, розрізняти їх за слідами, знати, як допомогти за потреби. А ще в обов’язки єгеря входить патрулювання угідь вдень та вночі, створення гарних умов для диких звірів - з достатньою кормовою базою. Особливо це важливо у зимовий період, коли необхідно забезпечити диких звірів додатковою їжею. Для цього лісівники готують підгодівельні майданчики.

«Наразі тут проростає молоде жито, є кормові віники, кукурудза та сіно - вони допомагають звірам пережити зиму, коли самостійно їжу не легко знайти», - розповідає єгер Гірківського лісництва ДП Любешівське лісомисливське господарство Олександр Дударчук про один із підгодівельних майданчиків підриємства.

В угіддях підприємства мешкають різні тварини. Зокрема у вольєрі Залізницького лісництва живуть 18 благородних оленів – вони мають щоденне дворазове харчування.

«В холодний період року раціон рогатих красенів збагачується більш калорійними кормами, добавляється жом, кукурудза, сіно, корнеплоди», – розповідає Андрій Масюк, мисливствознавець ДП «Любешівське ЛМГ».

Загалом на підприємстві налічується 11 підгодівельних майданчиків. На сьогодні працівниками підприємства заготовили 4 т сіна, 4200 шт. кормових віників, 21 тонна зернових, 3 т корнеплодів, 10 т жому, 200 кг солі.

Читайте також: На Волині знайшли загиблого червонокнижного лося


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині горіли три житлові будинки
Наступна новина У Луцьку МакДональдс відновлює роботу
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні