На Волині для дітей проводили практичні майстер-класи, де розповідали про екологію

На Волині для дітей проводили практичні майстер-класи, де розповідали про екологію

На базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня №2 смт Ратне імені Миколи Заліпи Волинським обласним еколого-натуралістичним центром була проведена обласна виїзна еколабораторія практичних дій «Від платформи - до платформи». До заходу залучили дітей та освітян Ратнівської територіальної громади і проводили майстер-класи по дослідництву, бджільництву, компостуванню, ландшафтному дизайну тощо.

Про це йдеться на сторінці Волинського обласного еколого - натуралістичного центру.

Також, депутати обласної ради мали змогу ознайомитися з діяльністю центру, визначили пріоритетом популяризацію його по громадам.

Депутат обласної ради Володимир Бондар відгукнувся на запрошення центру взяти участь в екологічній платформі та ознайомитися з його напрямками та проектами. В планах – продовжити співпрацю та дбати про позашкільну освіту.

«Співпрацю з Волинським обласним еколого-натуралістичним центром будемо продовжувати. Такі заходи варто підтримувати для майбутнього та розвитку дітей. Бажаємо вчителями не спинятися, організовувати такі майстер-класи й надалі, а учням – цікавого позашкілля. Ми будемо підтримувати такі ініціативи», – зазначила помічниця депутата облради Ольга Мисковець.

Також до екодня долучився Віталій Бірук, голова селищної ради.Директор Центру, в рамках екозаходу, ґрунтовніше ознайомила колектив з роботою Волинського обласного екологічного центру, організувавши показ фільму «Країні юннатії – 95», в якому розкрито всі напрями діяльності Центру в області.

Наступним етапом було організовано для дітей та вчителів змістовні практичні майстер-класи: методичний супровід "Еколого- натуралістичний вектор позашкільної освіти в контексті сучасних освітніх тенденцій" (Пшибельський В., заступник директора; Сподарик С., завідувач відділом Центру), "Технології компостування у вихованні екологічної компетентності" (Качкало С., ініціатор екопроєктів), "Бджільництво. Виготовлення воскових свічок та впаювання вощини" (Горбач М., керівник гуртків), "Дослідницько-пошукова робота з організації ефективного освітнього процесу Нової української школи" (Буднік С., керівник гуртків, кандидат педагогічних наук ВНУ імені Лесі Українки), "Квітковий замок із природного матеріалу" та форми озеленення закладів освіти (Потапчук В., заступник директора; Мартинюк Л., методист). Також була закладена алея павловнії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку хочуть облаштувати додаткові паркомісця на перетині вулиць Єршова-Карбишева
Наступна новина До луцького «МакДональдзу» – довжелезні черги
Останні новини
Схожі новини