На Волині фінансування медичної галузі наступного року не планують зменшувати

На Волині фінансування медичної галузі наступного року не планують зменшувати

Волиньрада розпочала формувати бюджет на 2023 рік. Зокрема, фінансування медичної галузі наступного року планується на рівні 2022-го.

Про це інформують на сайті ради.

Начальник обласного управління охорони здоров’я Юрій Легкодух повідомив, що фінансування галузі у наступному році планується на рівні 2022-го. Збільшення видатків на рівні менше 3 % передбачено лише на енергоносії з причин їх здорожчання. Триватиме оптимізація мережі медичних установ шляхом об’єднання, реорганізації та зміни джерел фінансування. Заплановано видатки на медикаменти, харчування та додаткові обстеження для військових.

Читайте також: На Волині 17 представників бізнесу заявили, що не можуть платити податки

Попри скруту, передбачено кошти, хоч і в недостатніх обсягах, і для обласних цільових програм, зокрема по 500 тисяч на придбання імунодепресантів для пацієнтів із пересадженими органами і ліків для людей з орфанними захворюваннями та 1 мільйон – на закупівлю кардіостимуляторів.

Депутат обласної ради Ярослав Матвійчук акцентував на необхідності підготовки на наступний рік обласної програми реабілітації військовослужбовців. Депутатка Ірина Горавська додала, що в медичних закладах області достатньо потужностей для розгортання реабілітаційних ліжок, а також фахівців. До того ж НСЗУ у 2023 році запровадить пакет медичних гарантій з реабілітації. Окрім того, в рамках європейського проєкту транскордонного співробітництва Україна-Польща з’явилися гранти на створення реабілітаційних центрів та придбання обладнання. Вона закликала лікувальні установи подавати заявки на участь. Головний медик області Юрій Легкодух підсумував, що потреби, пов’язані з реабілітацією, вже пройшли громадські обговорення та аналізували на Госпітальній раді. Він також повідомив, що є намір до вирішення питання залучити міжнародних партнерів.

Читайте також: Грошей не буде вистачати, – Недопад про бюджет на 2023 рік


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Українська армія уразила три пункти управління росіян, – Генштаб
Наступна новина Волинські енергетики вкотре просять ощадливо використовувати електроенергію
Останні новини
Схожі новини