На Волині готуються до підтоплень

На Волині готуються до підтоплень

Найбільша загроза підтоплення існує в північних районах області, тож надзвичайники зробили запас пального на випадок паводків. Своєю чергою, голова ОДА Олександр Савченко вважає, що відкачування води є неефективним і на ці потреби ДСНС лише списує великі об’єми пального.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 26 березня.

Начальник Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області Володимир Грушовінчук повідомив, що розчистили внутрішньогосподарських меліоративних каналів протяжністю 13 кілометрів, державних магістральних меліоративних каналів протяжністю 7,9 кілометра, очистили зливні, водовідвідні мережі населених пунктів, мікрорайонів від штучних перепон, які можуть спричинити затори під час проходження води загальною протяжністю 5,3 кілометра, відремонтували 105 зливоприймальних колодязів, створили резерв паливно-мастильних матеріалів на випадок паводків – 14 тонн дизельного палива та 13 тонн бензину.

Голова ОДА Олександр Савченко запитав, де зберігають цей резерв. Володимир Грушовінчук відповів, що пальне зберігають в районах, в голів РДА, в основному в талонах. В ДСНС є свій резерв з пальним для ліквідації надзвичайних ситуацій.

Найбільша загроза підтоплення, з його слів, існує у Ратнівському, Любешівському, Камінь-Каширському та Маневицькому районах. В цих районах розмістили засоби на випадок можливих паводків. В ДСНС є чотири насосні станції у Камінь-Каширському, Ратнівському та Ковельському районах і на території Луцька, де щороку воду відкачують у районі вулиць Львівської та Степової.

«Те, що Ви спишете купу палива на відкачку води, я знаю. Я не вірю в ці методи – скільки викачаєте води, стільки її і прибуває. Те, що на цьому можна заробити – нехай це буде на Вашій совісті», - зауважив голова ОДА.

На його думку, спонукати до активних дій по боротьбі з підтопленням потрібно місцеві органи влади.

Нагадаємо, що на думку голови ОДА порятунком від підтоплення будинків, що незаконно зведені на берегах водойм, повинні займатися їхні власники, а не держава.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Топ-менеджер «Нафтогазу», віце-мер та чиновник з водоканалу: ким були радники голови Волинської ОДА
Наступна новина «Група швидкого реагування» отримала новенький Renault Duster
Останні новини
Схожі новини