На Волині хірурги видалили жінці жовчний міхур із 81 каменем

На Волині хірурги видалили жінці жовчний міхур із 81 каменем
Фото Андрія Гнатюка

Хірурги Волинської обласної лікарні видалили в 79-річної пацієнтки жовчний міхур, у якому був 81 камінь. Найбільший з них має довжину майже 4 см. До медиків літня жінка звернулась, коли відчула ниючий біль та печію. Хірургічне втручання минуло успішно, незабаром жінку випишуть з медзакладу.

Про це пише Zaxid.net.

Про випадок стало відомо у понеділок, 26 вересня, коли про операцію повідомив речник Волинської обласної клінічної лікарні Андрій Гнатюк. Як розповіла 79-річна Галина Фісенкова, про великий камінь у жовчному міхурі жінка дізналась рік тому.

«Як побачила той камінь, то злякалась і вирішила йти оперуватись. Я боялась, щоб такий великий камінь не розірвав жовчний міхур», – пояснила жінка. Щоправда, звернулась до медиків вона пізніше, коли відчула ниючий біль та печію.

Жінці виконали одразу дві операції: видалили жовчний міхур із 81 каменем та прооперували грижу стравохідного отвору діафрагми. Операцію виконували лапароскопічним методом в 3D-режимі протягом півтори години.

Наступного дня після операції вона вже почала ходити. Жінку планують виписати з лікарні вже за декілька днів. Протягом місяця вона повинна буде харчуватись за спеціальною дієтою.

Читайте також: У Луцьку лікарі видалили чоловіку частину шлунка, щоб врятувати його


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Устилузі затримали ділків, які допомагали чоловікам виїхати за кордон
Наступна новина «Гармидер» відкриє сезон «Синдромом уцілілого»
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні