На Волині хочуть не пускати в школу дітей без щеплень проти кору

На Волині хочуть не пускати в школу дітей без щеплень проти кору
Фото: Радіо Свобода

На Волині пропонують не пускати дітей без щеплень проти кору до освітніх закладів. 

Про це йшлося під час наради у Волинській обласній державній адміністрації, – пише прес-служба ОДА. 

У Луцьку найвищий рівень захворюваності на кір та найнижчий рівень вакцинації в області.

Керівниця ДУ «Волинський обласний лабораторний центр» Наталія Янко наголосила на недостатній якості та обсягах протиепідемічних та профілактичних заходів в освітніх закладах міста.

«Продовження канікулярного періоду, рівно ж як і карантин, у випадку із захворюванням на кір не є ефективним засобом впливу на епідситуацію з причини тривалого (21 день) інкубаційного періоду хвороби та довгого періоду зберігання вірусу в навколишньому середовищі. Окрім того, перебуваючи на канікулах, діти все одно контактують між собою», - сказала Наталія Янко.

Начальниця управління освіти, науки і молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна озвучила оперативну інформацію про рівень вакцинації у розрізі загальних освітніх закладів Луцька та наголосила на необхідності запровадження обмежувальних заходів щодо дітей без щеплень.

«Ми повинні забезпечити у школах безпечне освітнє середовище – не допускати до навчання не вакцинованих дітей. При цьому права дітей на здобуття освіти не порушимо, оскільки існують альтернативні форми навчання: індивідуальна, дистанційна, сімейна форми здобуття освіти або екстернат. При цьому, закон передбачає, що відповідальність за здобуття освіти дітьми на рівні не нижче стандартів освіти несуть батьки», – зазначила Плахотна.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині шахраї продавали неіснуючі машини через OLX
Наступна новина Волинський лікар пояснив, чому небезпечно пірнати у крижану воду з головою. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини