На Волині офіцери безпеки охоронятимуть школи на кордоні з Білоруссю

На Волині офіцери безпеки охоронятимуть школи на кордоні з Білоруссю

47 навчальних закладів у Камінь-Каширському та Ковельському районах Волинської області, що розташовані неподалік кордону з Білоруссю, будуть забезпечені поліцейською охороною 

Про це пише Суспільне.

За словами начальниці управління освіти і науки облдержадміністрації Наталії Матвіюк, школи в яких будуть працювати поліцейські, відбирало Міністерство освіти і науки України в рамках проєкту "Офіцер безпеки". Проєкт передбачає, що офіцер відповідатиме за безпеку учнів в школі: забезпечуватиме пропускний режим в навчальному закладі, при собі матиме металошукач, щоб будь-яка стороння особа чи школярі не могли пронести до закладу небезпечні предмети.

"Проєкт впроваджує спільно з Міністерством внутрішніх справ, яке має провести відбір серед працівників поліції та спеціальне для них спеціальне навчання, – каже Наталія Матвіюк. – Лише після цього МВС оголосить, коли з’являться офіцери безпеки у навчальних закладах області".

Фінансуватиме роботу поліцейської охорони в школах Міністерство внутрішніх справ України.

Матвіюк також зазначила, що в рамках проєкту в майбутньому всі школи в Україні будуть охоплені охороною, а офіцери безпеки будуть забезпечені спеціальними засобами та екіпіруванням, в тому числі металодетекторами, бодікамерами, планшетами та охоронятимуть школи протягом навчального дня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У бою з окупантами загинув 24-річний Герой з Волині Олексій Самарчук
Наступна новина «Сьогодні моя душа із синами, які боронять Україну», - волинянка, яка виховала 13 дітей
Останні новини
Схожі новини