На Волині хочуть побудувати завод, що вироблятиме цемент із породи шахтних териконів

На Волині хочуть побудувати завод, що вироблятиме цемент із породи шахтних териконів
Шахтний терикон

На Волині почали впроваджувати інвестиційний проєкт із виробництва цементу із породи шахтних териконів. Йдеться про будівництво відповідного заводу.

Про це стало відомо 8 липня під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, ПЕК, архітектури, будівництва та ЖКГ, повідомили у Волиньраді.

Начальник управління економічного розвитку та торгівлі ОДА Сергій Халецький розповів, що у квітні в області розпочали роботи із впровадження інвестиційного проекту з виробництва цементу із породи шахтних териконів.

За його словами, з такою ініціативою виступило місцеве підприємство «Сонарсен» та отримало підтримку виконавчої влади.

«22 квітня нами було підписано меморандум для формалізації усіх подальших спільних дій. Це виробництво має стати усіпшним прикладом державно-приватного партнерства. Наразі чекаємо на узгодження Фондом держмайна України, механізму передачі породи шахтних териконів для її подальшої переробки», – зазначив посадовець.

Він запевнив, що для Волині – це створення додаткових 200-300 робочих місць та збільшення податкових надходжень до бюджетів всіх рівнів на суму у понад 7 млн грн на рік.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

«Згідно договору за 3 роки має бути збудований сучасний завод, що виготовлятиме цемент різних марок – від М-500 до 1500, що буде продаватися в межах України та експортуватиметься за кордон. Загальна вартість проєкту становить близько 60 мільйонів євро», – повідомив Сергій Халецький.

Читати також: Скандальний завод працює, а влада «розводить руками»: ніхто не знає, хто дозволив його встановити


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Справа Порошенка: суд не обиратиме запобіжний захід для експрезидента
Наступна новина У Луцьку в гіпермаркеті патрульні склали на чоловіка протокол, бо він неправильно одягнув маску
Останні новини
Схожі новини