На Волині керівниця підприємства допомагала чоловікам виїхати за кордон

На Волині керівниця підприємства допомагала чоловікам виїхати за кордон

Керівницю підприємства на Волині підозрюють у незаконному переправленні військовозобов'язаних чоловіків за кордон.

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

За процесуального керівництва прокурорів Волинської обласної прокуратури директорці одного з волинських підприємств повідомили про підозру у службовому підробленні та сприянні в незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 332 КК України).

За даними слідства, очільниця деревообробного підприємства, використовуючи службове становище, у березні-травні 2022 року видавала завідомо неправдиві офіційні документи – ініціативні листи про бронювання водіїв-військовозобов’язаних чоловіків для виїзду за кордон нібито задля ввезення вантажів гуманітарної допомоги.

На підставі цих листів Волинська ОВА ухвалювала накази про бронювання та скеровувала до адміністрації Державної прикордонної служби – і чоловіки могли безперешкодно виїхати за кордон на 14 днів.

Читайте також: На Волині викрили злочинців, які переправляли військовозобов'язаних за кордон

Жодного разу підприємство не ввезло гуманітарну допомогу в Україну. Окрім того, двадцять один такий «водій» з-за кордону не повернувся.

Вирішують питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу. Триває досудове розслідування, яке провадить СУ ГУ НП у Волинській області.

Читайте також: На Волині адвокат брав хабар за сприяння в перевезенні чоловіків за кордон


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Ковельщині зловили інтернет-торговців наркотиками
Наступна новина За Україну загинув волинянин Валентин Шум
Останні новини
Схожі новини