Щоб допомогти ЗСУ, художник-переселенець з Донеччини розмальовує новорічні іграшки на Волині. ФОТО

Щоб допомогти ЗСУ, художник-переселенець з Донеччини розмальовує новорічні іграшки на Волині. ФОТО

Попри вроджену ваду зору та відсутність спеціальної освіти, Володимир Яницький малює та продає власні картини, а з виручених коштів допомагає ЗСУ. Через постійні обстріли чоловік змушений був покинути рідне місто Курахове на Донеччині. З квітня чоловік з родиною мешкає на Волині.

В черговому матеріалі "Нескорені" на Суспільному художник розповів, що нині розмальовує новорічні іграшки, аби допомогти військовим.

"Раз ми тут, то повинні щось робити. Треба допомогти, щоб якнайшвидше був мир", – каже Володимир Яницький.

Зараз із родиною художник живе у селі Чаруків Луцького району. Кімната у тимчасовій оселі стала для чоловіка творчою майстернею. Тут 51-річний художник-переселенець вирішив вперше розмалювати новорічні іграшки. До цього, каже, підштовхнули діти, з якими у Городищенській громаді проводить майстер-класи.

Володимир Яницький розповідає: захопився живописом у 18-ть років, до цього малював лише картини. Аби створити новорічні прикраси, придбав 30 заготовок з матеріалу, який не б’ється. Спершу, каже художник, робить ескіз на кульці, тоді вже її розмальовує. Використовує акрилові та олійні фарби. Усі малюнки – патріотичні: з українськими краєвидами.

"Новорічні такі, українські. Такі – зі смаком Перемоги. Вони з нотками, безумовно, патріотизму та віри у суперове майбутнє", – говорить художник.

Розмальовування однієї іграшки займає мінімум 40 годин. Якщо вимикають електроенергію, творчий процес не припиняє, користується лампою.

"Не вистачає зору. Йому дуже тяжко малювати. Він цього, мабуть, і не каже, і не скаже ніколи. Він завжди включає гарну музику. Це або різдвяні пісні, або мелодія така ніжна. Кульки напитує своєю любов’ю, своєю творчою енергією", – розповідає дружина художника Ганна Баннікова.

Розмальовані новорічні іграшки Володимир Яницький продає, а усі виручені гроші передає на потреби ЗСУ. Окрім того, на благодійних ярмарках також реалізовує власні картини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Я теж боявся. Мене не раз знімали на відео окупанти». Олександр Корняков, фотограф спротиву Херсона

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині поховали Захисника Олексія Аврамука. ФОТО
Наступна новина Волинянка з гуртом випустила у США новорічну пісню. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні