На Волині командира штурмової роти засудили, коли той був на фронті

На Волині командира штурмової роти засудили, коли той був на фронті

У Волинському апеляційному суді 29 листопада відбувся розгляд справи щодо командира штурмової роти 710-ої бригади охорони Держспецтрансслужби Віктора Войтовича з Луцька, якого ув'язнили на п'ять років

Про це розповідає Суспільне.

53-річний військовий просив суд дозволити йому повернутися на передову.

Як розповів у суді адвокат військового Віталій Жуковський, його підзахисного, командира штурмової роти, засудили за побиття сусіда. Сутичка між чоловіками сталася ще 2021-го року.

Вирок про покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі виніс Верховний суд України, коли лучанин Віктор Войтович уже був на фронті.

Раніше Луцький міськрайонний суд відхилив позов військового: тепер він оскаржує це в апеляційному.

"При тому, що кримінально-процесуальним кодексом передбачено зупинення кримінального провадження у разі, якщо особа перебуває на військовій службі. Чому це не зробив Верховний суд — для мене загадка", — зазначив адвокат.

Наразі волинський військовослужбовець відбуває покарання у Полицькій виправній колонії на Рівненщині. Свою справу слухав у режимі відеозв'язку.

Віктор Войтович нагороджений двома державними відзнаками за особистий внесок у захист України. Як розповів адвокат Віталій Жуковський, чоловіку надали відпустку для лікування через отримане поранення.

Коли приїхав із передової до рідного Луцька, його затримали. У в'язниці Віктор Войтович перебуває із 3 серпня 2023 року.

На розгляд справи Віктора Войтовича спеціально приїхали з міста Червоноград, що на Львівщині, військовослужбовці 710-ої бригади. Як розповіла Суспільному офіцерка відділення морально-психологічного забезпечення Анастасія Балан, хочуть підтримати свого колегу, який зараз знаходиться у в'язниці.

Зі слів військовослужбовця Віталія Костинкова, лучанина Віктора Войтовича побратими вважають лідером, патріотом та неконфліктною людиною.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Спортсмен з Луцька виборов призове місце на чемпіонаті Європи з кульової стрільби
Наступна новина На Волині у снігову пастку потрапив автобус із пасажирами
Останні новини
Схожі новини