На Волині лікар не оглянув хвору дитину, бо «йому за це не платять». ВІДЕО

На Волині лікар не оглянув хвору дитину, бо «йому за це не платять». ВІДЕО

На Волині сімейний лікар Віталій Муц під час свого чергування відмовився оглянути хворих дітей, яких привезла їхня матір Катерина Гайдчик в медуастанову у Рожищенському районі.

Лікар отримав догану, – йдеться у сюжеті Волинь:UA.

Кирил та його старший на 2 роки брат Ілля захворіли минулого тижня, –  розповідає мати хлопців. 8-річному Іллі встановили діагноз «гострий бронхіт», молодшому Кирилу  – сімейний лікар діагностував гостре респіраторне захворювання. 

Зі слів Катерини Гайдучик, цієї суботи у дітей знову піднялася температура. За порадою лікарки, з якою підписувала декларацію, жінка повезла дітей  до чергового медика у Центр первинної медико-санітарної допомоги (колишня поліклініка) міста Рожище.

«На чергуванні був тільки один  сімейний лікар Муц Віталій Олександрович. Він дуже довго розказував мені, що я не правильно поступила, бо в мене є свій зареєстрований сімейний лікар, до якого я повинна звертатися. А получає  він гроші тільки за тих пацієнтів, які в нього зареєстровані. На конкретне моє запитання «огляне він дітей чи ні», він сказав, що не огляне», – розповіла матір.

На Віталія Муца жінка написала скаргу.

Медик Віталій Муц працює на півставки, – розповіла виконувачка обов’язків головного лікаря медустанови Вікторія Петровська.

«Наразі ми приймаємо всіх, чи є декларація, чи немає. Ну так сталося. Це через особистість самого лікаря. Він ще написше своє письмове пояснення   на скаргу і після цього буде написаний наказ і винесена догана», – зауважила жінка.

Із сімейним лікарем Віталієм Муцом вдалося зустрітися у Луцьку на вулиці. Чоловік відмовився показувати своє обличчя.

«Пацієнтка має свою думку, я маю свою. Я не відмовляв, я рекомендував звернутися до свого лікуючого лікаря, адже вона сама згідно закону має право вибрати собі лікуючого лікаря», – коментує медик. 

Катерина Гайдучик каже, що догани за такий вчинок медика достатньо.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Волиньгаз» оштрафували на 850 тисяч гривень через скаргу одного клієнта. Компанія хоче судитись
Наступна новина Купуй вже - сплачуй 2 роки: у «Суперновій» продають 2-кімнатні квартири за акційною ціною
Останні новини
Схожі новини