«Волиньгаз» оштрафували на 850 тисяч гривень через скаргу одного клієнта. Компанія хоче судитись

«Волиньгаз» оштрафували на 850 тисяч гривень через скаргу одного клієнта. Компанія хоче судитись
Фінансовий директор ПАТ «Волиньгаз» Андрій Тимчишак

Компанія «Волиньгаз» оскаржує в суді штраф у 850 тисяч гривень, який отримала через скаргу одного клієнта.

Рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання з питань енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) в компанії вважають несправедливим, - розповів під час прес-конференції фінансовий директор «Волиньгазу» Андрій Тимчишак.

Звідки взявся штраф

Андрій Тимчишак каже, що згідно з законом «Про ринок природного газу», природний газ є товаром за стандартних умов: тиск – 760 міліметрів ртутного стовпа, температура – 20 градусів. Водночас деякі люди встановлюють лічильники не в приміщенні, а надворі, де температура інша, через що компанія зазнає фінансових втрат. Аби покрити ці витрати, наприкінці 2018 року «Волиньгаз» почав нараховувати побутовим споживачам додаткову плату – близько 1% від усіх витрат на газ. Зокрема, клієнту, який і поскаржився в НКРЕКП, за три місяці нарахували додатково 600 гривень.

У березні національна комісія провела перевірку і постановила – «Волиньгаз» повинен заплатити максимальний штраф, тобто 850 тисяч гривень.

Чому компанія незгідна з штрафом

«Приведення нарахувань до стандартних умов – європейська практика, прописана в законодавстві. Натомість НКРЕКП у своєму рішенні не дало посилань на законодавчі акти, які ми начебто порушили. Ми вважаємо це рішення політичним, прийнятим на користь НАК «Нафтогаз України», яка намагається витіснити з ринку операторів газорозподільчої мережі», - заявив Андрій Тимчишак.

З його слів, один з обов’язків нацкомісії – щороку переглядати тарифи. Однак тариф на розподіл і транспортування газу не переглядався три роки і тепер покриває лише 10% витрат.

«Зросла зарплата, витрати на паливно-мастильні матеріали… Як наслідок, підприємство за три роки отримало майже 300 мільйонів гривень збитків», - зазначив фінансовий директор «Волиньгазу».

Він повідомив, що компанія готує судовий позов для оскарження рішення НКРЕКП.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку закрили кафе «Космос». На його місці інший заклад. ФОТО
Наступна новина На Волині лікар не оглянув хвору дитину, бо «йому за це не платять». ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини