На Волині лисиць вакцинують від сказу: брикети з ліками скидають з літака

На Волині лисиць вакцинують від сказу: брикети з ліками скидають з літака
Джерело фото: Слобідський край

З метою профілактики захворювання сказом, упродовж грудня в Любешівському районі на Волині проводиться кампанія із вакцинації лисиць.

«Приманки, у яких знаходиться вакцина, розкидаються із літака на узліссях, обабіч доріг та полів, на перехрестях доріг, лісових вирубках», - розповів начальник Любешівського районного управління ГУ ДПСС у Волинській області Анатолій Парчук, повідомляє газета «Нове життя».

Також він зазначив, що вакцина може бути небезпечною для сільськогосподарських тварин і людини. Тому важливо не допускати контакт із цією вакциною-приманкою, не дозволяється дані брикети брати до рук, пробувати на смак чи запах.

«Крім того, Держпродспоживслужба закликає жителів району з розумінням поставитися до такого заходу і не знищувати приманки, які знаходитимуться у місцях міграції лисиць. Адже це допоможе у боротьбі зі сказом», – повідомили в установі. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські медики розповіли, як врятувати дитину від перевтоми
Наступна новина Коли у Луцьку засвітять головну ялинку
Останні новини
Схожі новини