Волинські медики розповіли, як врятувати дитину від перевтоми

Волинські медики розповіли, як врятувати дитину від перевтоми
Фото: depositphotos.com

У волинському медичному центрі «Благомед» пояснили, як школярі повинні відпочивати, аби не перевтомлюватися. 

Про це йдеться на сторінці «Благомеду» у Фейсбуці.

«Ви думаєте, вони втомлюються менше за нас? 5-6 уроків, важкі рюкзаки, домашні завдання, напевно, ще й гуртки (що, звісно, теж потрібно) - не дивно, що багато школярів мають постійну втому. Це можете мати досить неприємні наслідки для дитячого організму. Тому перед закінчення першого півріччя, коли всі дбають про гарні оцінки у табелі, ми нагадуємо кілька простих, але дуже важливих правил про відпочинок дитини», – йдеться у повідомленні

Свіже повітря – щодня не менше години. А краще – дві. Так, у будь-яку погоду. Зручний, теплий одяг, активні ігри на свіжому повітрі не дадуть замерзнути. Це дуже важливо. 

Повноцінний сон, не менше 8 годин. Нічого не варте того, щоб ваша дитина не досипала. Нічого - від слова взагалі) Наслідки недосипання дадуться взнаки, якщо не зараз то у дорослому віці 

Менше гаджетів. І ніяких гаджетів перед сном. Це не відпочинок - це додаткове навантаження на мозок і причина неспокійного та неглибокого сну. 

Іноді треба дозволити дитині просто нічого не робити. Лежати і дивитися в стелю. Просто бігати. Просто дивитися у вікно. Дуріти, скакати. Це добре і це необхідно. 

Всі позакласні заняття мають бути цікаві школярам. Тоді це буде зміна діяльності як відпочинок, а не додаткове вимушене навантаження. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку біля прокуратури рекламують наркотики. ФОТО
Наступна новина На Волині лисиць вакцинують від сказу: брикети з ліками скидають з літака
Останні новини
Схожі новини