На Волині лісівники збудували 8 кілометрів дороги. ФОТО

На Волині лісівники збудували 8 кілометрів дороги. ФОТО

Волинські лісівники побудували 8 кілометрів лісової дороги сполучанням Шацьк-Кропивницький. Вартість робіт – 4,5 млн грн.

Дорога з’єднує смт Шацьк із селами Кропивники, Прип’ять та Вілиця, а також сполучає з населеними пунктами Ратнівського р-ну, – йдеться на сторінці голови Волинської ОДА Олександра Савченка у Фейсбуці. 

«Це маленький крок, але велика робота. Це не тільки внесок у лісову справу, а й задля блага громади. Лісогосподарські підприємства і влада повинні співпрацювати, аби робити Волинь кращою. Дякую місцевому господарству та працівникам за якісно виконану роботу», - зазначив заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар.

Завдяки лісовій дорозі вдалося повністю розвантажити дороги місцевого значення сіл Шацької ОТГ – тепер вивезення деревини відбувається винятково лісовою дорогою. Крім того, покращився доступ місцевого населення до лісових масивів. Також вдалося здешевити вартість вивезення деревини на 30 грн за 1 кубометр – за рахунок скорочення шляху вивозки із 12 до 9 км.

«Відкриття нових доріг свідчить про соціальну відповідальність лісової галузі перед громадою області. А з іншого боку це дає можливість здешевити сировину. Ми йдемо вперед, ми покращуємо інфраструктуру та спільно працюємо на благо Княжої Волині», – зауважив голова облдержадміністрації Олександр Савченко.

Дорога має також протипожежне значення. На її протяжхїності облаштовано три
пожежні водойми, збудовано малий рекреаційний пункт та три куточки майстра лісу, де є альтанка, мангал, дрова.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку з'явилася нова студія краси. ФОТО
Наступна новина На Волині контрабандисти прорвали кордон і порізали шини сбушникам. ФОТО
Останні новини
Схожі новини