На Волині лісокористувачі сплатили до бюджетів 65 мільйонів рентної плати

На Волині лісокористувачі сплатили до бюджетів 65 мільйонів  рентної плати
Джерело фото: 1NEWS.COM.UA

За підсумками січня-жовтня 2018 року лісокористувачі спрямували до бюджетів різних рівнів 65,1 мільйона гривень рентної плати за спецвикористання лісових ресурсів.

Це на 53,3 відсотка більше аналогічного періоду торік, повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

«Лісові угіддя – це унікальний природний ресурс, дбайливе використання якого лише сприятиме щорічному залученню додаткових коштів до держбюджету та бюджетів громад. Тому завдання органів місцевої влади та фахівців ДФС продовжувати ефективну взаємодію з тим, щоб визначені податкові платежі від користування дарами лісу надходили до бюджету», - вважає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що саме завдяки ефективній комунікації з лідерами громад та заготівельниками дарів лісу місцеві бюджети  у нинішній ягідно-грибний сезон отримали майже на чверть більше коштів.

«Цього року заготівля волинських ягід, грибів та лікарських трав поповнила бюджети громад на 1 мільйон 554 тисячі гривень. Ця невелика порівняно з загальними надходженнями сума сплачена на потреби територій, які контролювали, щоб заготівля з комерційною метою відбувалася легально», - підсумувала Світлана Савчук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Хороший дизайнер може придумати все: від виделки до будівлі», – засновниця «Ira Lysiuk architects»
Наступна новина Як виглядає позашляховик, який мали виготовляти на Луцькому автозаводі. ВІДЕО. ФОТО
Останні новини
Схожі новини