Як виглядає позашляховик, який мали виготовляти на Луцькому автозаводі. ВІДЕО. ФОТО

Як виглядає позашляховик, який мали виготовляти на  Луцькому автозаводі. ВІДЕО. ФОТО

Луцький автозавод ще з 1984 року вів розробку заміни для ЛуАЗ-969М «Волинянка». було зроблено кілька прототипів, які, на даль, так і не увійшли в серійне виробництво.

Еволюцію концепта під назвою ЛуАЗ-1301 показали на відео, – пише 24 канал.

Прототип легкого позашляховика ЛуАЗ-1301 обіцяв українську версію Suzuki Jimny, однак після багаторічної розробки так і не пішов у серію.

Український позашляховик використовував агрегати Таврії, а його кузов виконали зі склопластику. Ранні прототипи навіть мали пневматичну підвіску із змінним кліренсом. Пропонувалось навіть шестиколісне виконання моделі. Вантажопідйомність такого пікапа становила 800 кг.

Останню версію прототипа ЛуАЗ-1301 представили у 2002 році. Його планували оснащувати двигунами об'ємом 1.2 (51 к.с.) та 1.3 (70 к.с.) від «Таврії» та ЗАЗ «Сенс». Більш потужний варіант розвивав 134 к.с.

У виробництво позашляховик так і не надійшов. Було випущено лише кілька передсерійних автомобілів, за якими нині полюють колекціонери.


 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині лісокористувачі сплатили до бюджетів 65 мільйонів рентної плати
Наступна новина У Любешові хочуть заборонити дітям гуляти вночі
Останні новини
Схожі новини