На Волині медиків швидкої допомоги хочуть переселити у необлаштоване приміщення

На Волині медиків швидкої допомоги хочуть переселити у необлаштоване приміщення

Медиків швидкої допомоги села Сошичне планують виселити з приміщення сільради, де зараз розташований пункт екстреної медичної допомоги.

Про це розповів Суспільному Сошичненський сільський голова Ігор Волосюк.

Медики проти переселення. Кажуть нове приміщення необлаштоване.

Нині у Сошичненському пункті екстреної медичної допомоги працює 11 людей – 5 водіїв і 6 фельдшерів. Вони обслуговують до 20 тисяч жителів, які проживають у 17 населених пунктах.

Керівниця пункту екстренної допомоги Юлія Шворак розповіла, що дві кімнати у сільраді медики орендують шостий рік. За цей час за власні гроші зробили ремонт – поклеїли шпалери, облаштували сховище для зберігання ліків, кімнату для відпочинку, збудували грубку та самостійно заготовляють дрова для обігріву.

Переселити медиків хоче сільський голова Ігор Волосюк, каже: у рамках реформи децентралізації збільшилася кількість працівників апарату. Пункт екстреної медичної допомоги та медиків пропонує переселити до будинку шерифа, але він не опалюється.

Зі слів сільського голови, частковий ремонт у будинку шерифа зроблять. Планують відремонтувати водопостачання та каналізацію, щоправда, термінів, коли це буде та чиїм коштом Ігор Волосюк не називає.

Медичка Любов Глушнюк каже: "Якщо спливе час і у мови будуть не виконані, тоді ми просто заберемо бригаду у Камінь-Каширське відділення і тоді це буде не добре для населення".

Поки лікарі швидкої допомоги залишаються працювати у приміщенні Сошичненської сільради. Договір оренди старого приміщення чинний до кінця 2021 року.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Останній тиждень на фронті відбувається різке загострення, – Аваков
Наступна новина Коронавірус на Волині: 128 нових хворих та одна смерть
Останні новини
Схожі новини