Волинські медики отримали нові автомобілі «швидкої допомоги»

Волинські медики отримали нові автомобілі «швидкої допомоги»

На Волині бригади екстреної медичної допомоги області отримали шість спеціалізованих нових автомобілів.

Урочиста передача ключів від автомобілів, придбаних за кошти НСЗУ, відбулася у середу, 10 лютого 2021 року, на базі Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, повідомили у Волинській ОДА.

У зв’язку із Програмою медичних гарантій на рівні вторинної медичної допомоги, яка запрацювала 1 квітня 2020 року, заклади охорони здоров’я, що надають цю допомогу, розпочали роботу за договорами з НСЗУ.

Відповідно підприємство «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» закупило 6 автомобілів марки Citroën Jumper типу С за кошти Національної служби здоров’я, які були виділені в межах пакета медичних послуг «Екстрена медична допомога пацієнтам з підозрою або встановленим захворюванням на COVID-19», розповіли в ОДА.

Ціна одного такого транспортного засобу – 2 млн 663 тис грн. 

Спеціалізовані автомобілі отримали бригади екстреної медичної допомоги хворим на COVID-19 та їх транспортування в лікувальні заклади, а саме:

– 1 автомобіль – Нововолинське відділення ЕМД;
–1 автомобіль – Ковельське відділення ЕМД;
–2 автомобілі – відділення медицини катастроф;
– по 1 автомобілю – Луцькі міські відділення УМД №1 та №2.

«Отримати новий автомобіль – це завжди велике свято для нас. Тому що він буде слугувати для порятунку людського життя, а особливо в цей важкий час, коли в країні триває боротьба із коронавірусною інфекцією. Цей автомобіль забезпечений усім обладнанням, яке необхідне для порятунку життів пацієнтів», – зазначила завідувач Нововолинського відділення ЕМД Антоніна Терещук.

Окрім того, додатково ще 3 автомобілі екстреної медичної допомоги Citroën Jumper типу В передаються у Горохівське відділення ЕМД, Рожищенське ЕМД та Луцьке міське відділення ЕМД №2.

Транспортні засоби обладнані сучасним медичним обладнанням, системою подачі кисню, апаратами штучної вентиляції легень, дефібриляторами, електрокардіографами, капнографами та засобами транспортування пацієнтів.

Читати також: Головна лікарка у Луцькому районі отримала зарплату за місяць понад 150 тисяч гривень


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку на небезпечному перехресті встановлять світлофор
Наступна новина На волинських дорогах встановлять 5 камер фотовідеофіксації
Останні новини
Схожі новини