На Волині мешканці декомунізованого села вимагають повернути стару назву. ВІДЕО

На Волині мешканці декомунізованого села вимагають повернути стару назву. ВІДЕО
Мешканці Сусваля під час зборів (фото видання БУГ)

У Сусвалі Оваднівської ОТГ, що у Волордимир-Волинському районі,  жителі села, яке назвали в честь загиблого місцевого жителя Петра Сусваля, вимагають у місцевої влади повернути населеному пункту назву Жовтневе та пов’язують її із назвою місяця – жовтня.

Про це йшлося під час звіту голови громади та заступника з фінансових питань.

Ще на початку зборів виступив батько загиблого Остап Сусваль, який кілька разів наголосив, що хоче перейменування, адже не дозволить паплюжити його прізвище, та нагадав інцидент, коли після перейменування села вчепили вивіску «Сусваль», яку в перші дні знищили.

 

6-го березня у Сусвалі вкотре підняли питання щодо перейменування населеного пункту. Батько загиблого учасника АТО виступив із зверненням

Posted by Інтернет-видання "БУГ" on Wednesday, 6 March 2019

«У нас в країні йде війна, і село назване в честь Героя, який загинув, захищаючи нас, вважаю зараз недоцільно перейменовувати. Рекомендую завершити перейменування і прийняти нову назву», – сказав голова Володимир-Волинської райради Роман Гук.

Слова голови райради викликали хвилю обурення. Жителі вимагали повернути назву «Жовтневе» та казали, що не вважають її комуністичною.

Жителі села як аргумент наводили те, що в країні багато назв вулиць ще не пройшли декомунізації.

Після години суперечок, не дійшовши порозуміння, люди покинули збори з вимогою, щоб місцева влада взяла на себе обов’язок повернути назву села.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як Луцьк вшановуватиме Тараса Шевченка
Наступна новина В Україні просять розблокувати «Вконтакте»
Останні новини
Схожі новини