На Волині місцеві бюджети отримали понад 250 мільйонів плати за землю

На Волині місцеві бюджети отримали понад 250 мільйонів плати за землю
джерело фото: http://nikorupciji.org

У січні-вересні на Волині до місцевих бюджетів надійшло майже 259 мільйонів гривень плати за землю, 54 мільйони з яких сплатили фізичні особи і понад 205 мільйонів – юридичні особи.

Динаміка росту плати за землю – плюс 8,3 відсотка до минулорічних показників, – повідомляють ГУ ДФС Волині.

«Динаміка зростання надходжень плати за землю до місцевих бюджетів, яку фіксуємо з початку року, свідчить про результативні заходи фахівців ДФС та органів виконавчої влади в питанні впорядкування земельних відносин. Однак, щоб і надалі громади отримували належні кошти, головам територіальних громад потрібно володіти повною інформацією про платників земельного податку та орендної плати а землю», – наголосила в ході зустрічі з головами ОТГ начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що ефективна комунікація голів територіальних громад з усіма платниками, які використовують землю в комерційній чи індивідуальній господарській діяльності лише сприятиме збільшенню доходів бюджетів громад.

«Земля, що забезпечує стабільні надходження до бюджету, унікальний ресурс, про який варто постійно піклуватися. Практика свідчить: територіальні громади, де земельні відносини впорядковано, а мешканці та представники бізнесу не ігнорують свого обов’язку перерахувати суму земельного податку до бюджету,  отримують  належні кошти. Зі свого боку фахівці територіальних органів ДФС завжди надають необхідну консультаційну допомогу та забезпечують якісне адміністрування податкових платежів», – підсумувала Світлана Савчук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Картопля, цибуля, буряк: у скільки волинянам обходиться овочевий кошик
Наступна новина П’яні водії і майже 800 ДТП: розповіли про порушення на дорогах Луцька
Останні новини
Схожі новини