На Волині місцеві бюджети вже заробили понад два мільйони гривень завдяки чорниці

На Волині місцеві бюджети вже заробили понад два мільйони гривень завдяки чорниці
Фото ілюстративне

На Волині заготівля чорниці з комерційною метою вже додала понад 2 мільйони гривень ренти за спецвикористання лісових ресурсів місцевим бюджетам.

Про це інформують в обласному управлінні податкової служби

Ці дані-проміжні, оскільки ягідно-грибний сезон ще триває. А серед податкових платежів, які зобов’язані сплачувати господарюючі суб’єкти-учасники заготівельного бізнесу, - ПДФО, військовий збір та рента за спецвикористання дарів лісу.

З огляду на воєнний стан заготівля дарів лісу нині відбувається лише на визначених територіях трьох районів Волині. Тож, громади Камінь-Каширського, Ковельського та Луцького районів, у яких дозволено відвідувати ліс і збирати лісові ресурси, повинні подбати про легальний процес заготівлі.  

«Сьогодні надзвичайно важливо, щоб податки від заготівлі волинської чорниці поповнили бюджети. Це той додатковий ресурс, що повинен бути залучений і використаний для оборонних та соціальних потреб. Тому звертаюся до представників легального бізнесу та лідерів місцевого самоврядування з проханням інформувати про порушення, насамперед про нелегальну закупівлю волинської чорниці чи інших лісових ресурсів бізнес-структурами, які не сплачують податки», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.  

Наразі в області заготівельникам виписано лісових квитків на 1042 тони чорниці.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Голову Рівненської облради хочуть звільнити
Наступна новина Зеленський звільнив першого заступника секретаря РНБО
Останні новини
Схожі новини