На Волині митники та СБУ затримали корупціонерів, які вимагали гроші з «бляхарів»

На Волині митники та СБУ затримали корупціонерів,  які вимагали гроші з «бляхарів»

На Волинській митниці ДФС система власної безпеки допомогла викрити механізм вимагання хабарів посадовими особами митного поста «Піща».

За матеріалами управління СБУ у Волинській області та управління внутрішньої безпеки територіальних органів ДФС в області прокуратурою зареєстроване кримінальне провадження за ч. 3 ст 368 Кримінального Кодексу (зловживання службовим становищем), – повідомили в прес-службі Волинської митниці.

У результаті взаємодії між посадовими особами правоохоронних та фіскальних органів встановили, що під час виконання службових обов’язків один з керівників та інспектор митного поста «Піща» налагодили механізм систематичного вимагання та отримання неправомірної вигоди з осіб, які ввозять в Україну транспортні засоби на іноземній реєстрації.

Розмір неправомірної вигоди, факти отримання якої зафіксовані слідчими УСБУ в області, становила від 80 до 300 доларів США. Загалом задокументовано 5 епізодів протиправної діяльності на загальну суму 1825 доларів США.

Корупціонерів затримали під час розподілу чергової суми грошової винагороди у розмірі 400 доларів США.

Станом на 13:00 щодо них проводяться першочергові слідчі дії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У центрі Луцька ремонтують «кольоровий» фонтан. ФОТО
Наступна новина У райцентрі на Волині почали вкладати асфальт
Останні новини
Схожі новини