На Волині на дорогах державного значення аварійних мостів немає, – Служба автодоріг

На Волині на дорогах державного значення аварійних мостів немає, – Служба автодоріг
Фото ілюстративне

У Службі автомобільних доріг Волині запевнили, що мостів в аварійному стані на дорогах державного значення в області немає.

Це повідомив начальник служби Анатолій Посполітак 5 травня під час наради в облдержадміністрації, повідомляють в управлінні інформаційної політики та цифрової трансформації.

За його словами, загалом на балансі Служби автодоріг на дорогах державного значення Волині перебуває 180 мостів. Згідно з обстеженнями, які щороку проводять як фахівці Служби, так і науково-дослідний інститут, жоден міст не перебуває в аварійному стані.

Разом із цим, є мости, котрі не відповідають габаритам, тож на них, запевняє, звертають увазу в першу чергу.

«Служба автодоріг у Волинській області, керуючись настановами Укратодору, щороку не менше 14 %, передбачених на експлуатаційне утримання доріг, спрямовує на ремонт мостів. Відповідно ремонтують мости щороку», – наголошують в ОДА.

І додають, що у 2018 році відремонтували 7 мостів, у 2019-му та 2020-му – по 14 мостів.

Як розповів начальник служби, цього року планують відремонувати більше сотні кілометрів волинських доріг.

«І обов’язкого на усіх об’єктах капітального і поточного ремонтів доріг передбачається ремонт мостів. Це і міст через Стохід на дорозі М-19, і два мости в сторону Ратно, й інші», – каже Посполітак.

За його словами, у перспективі хочуть відремонтувати міст на М-07 через Вижівку. Також є міст в Щетині, на реконструкцію котрого невдовзі  повинні оголосити тендер.

«Підсумовуючи сказане, то мостів в аварійному стані на дорогах державного значення в області немає. Ті, мости, які потребують розширення за габаритами, ми включаємо у наші плани, виготовляємо ПКД та ремонтуємо», – розповів Анатолій Посполітак.

Щодо мостів на дорогах місцевого значення та на комунальних дорогах, то, як повідомив директор департаменту інфраструктури облдержадміністрації Віктор Довгополюк, у 2019-му році відремонтували 6 мостів, у 2020-му – 7. У поточному році запланували капітально відремонтувати 4 мости. Окрім цього, є кошти на експлуатаційне утримання мостів.

Під час наради головам РДА спільно з керівниками територіальних громад доручили скласти перелік мостів, котрі необхідно включити у план наступного року.

До слова, на сьогодні в області на ремонт мостів на комунальних дорогах передбачається 5 % від загальної субвенції. Але, як відзначив Віктор Довгополюк, якщо надійдуть пропозиції щодо ремонту мостів, то відсоток на це збільшать. Однак, до переліку включатимуть ті об’єкти, котрі матимуть вже виготовлену проєктно-кошторисну документацію.

Нагадаємо, 3 травня у селі Гайок на Львівщині обвалився міст.

За інформацією Укравтодору, понад 5 років він перебував у передаварійному стані, а торік його внесли до списку Національної програми відновлення мостів – реконструкція переходу була запланована на цей рік. Роботи мали розпочатися вже у найближчі місяці.

Кандидат технічних наук, провідний будівельний експерт Максим Коваль висловив думку, що цей міст зруйнувався через безвідповідальність водіїв багатотонних вантажівок, які, попри заборону, продовжували тут курсувати.

Через обвал мосту у селі Гайок на автодорозі Луцьк-Львів продовжили маршрут потяга №701/702 Львів-Чернівці.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку влаштували акцію на підтримку зниклих воїнів «Ми є»
Наступна новина За минулу добу в Україні виявили 6 038 хворих на коронавірус. Одужало — 14 351
Останні новини
Схожі новини