У Луцьку влаштували акцію на підтримку зниклих воїнів «Ми є»

У Луцьку влаштували акцію на підтримку зниклих воїнів «Ми є»
Фото ілюстративне

У Луцьку влаштували акцію «МИ Є» – на підтримку вісьмох волинян, яких вважають зниклими безвісти під час російсько-української війни. Організатори заходу представили близько 70 фотографій зниклих під час російсько-української війни бійців. А матері поділилися своїми історіями.

Про це інформує Громадське радіо.

На акцію прийшли пів сотні рідних зниклих безвісти волинян і представників громадських організацій.

Лучанка Катерина Хомяк — єдина в Україні мама, у якої на сході зникло безвісти двоє синів. Старшому Володимиру тоді було 24 роки, а меншому — 20. Обоє служили в добровольчому батальйоні «Айдар». Жінка шукає синів уже понад 6 років.

«Мої сини зникли безвісти 5 вересня 2014 року. Бій поблизу села Цвітні Піски на Луганщині. Сєпар, який подзвонив до мами в Чернігів, сказав: ми вашого сина вбили. Я не вірю, що там усі могли загинути. Зараз ми самі шукаємо своїх синів», — розповідає жінка.

У Віри Ковальової син Юрій служив у 80-й аеромобільній бригаді. Він зник безвісти під час бою у Донецькому аеропорту, йому було 22 роки.

«20 січня був останній вибух, а ще 19 січня ми з ним спілкувалися. 20 січня їх підірвали. Ми телефонували, але ніхто уже слухавки не піднімав. Скрізь зверталися. Хлопці почали повертатися і вони розповіли: він стояв ще із 4 хлопцями на плиті і ніби вони пішли вниз. Але, після того, коли шукали загиблих, його там не було», — розповідає жінка.

Із вірою, що син повернеться живий, прийшла на акцію ковельчанка Галина Корнач. Їй показували ДНК загиблого воїна, та вона не вірить, що це її син Сергій, солдат 80-ї аеромобільної бригади:

«У 2014 році 5 вересня був тяжкий бій. То було під Щастям. Там був «Айдар», вони потрапили в оточення, а наші пішли на підтримку «Айдару». 8 вересня хлопці виходили на зв’язок, що вони були, а потім нам з Червоного Хреста повідомляли, що мій син — у Ростові-на-Дону в госпіталі. Але він на зв’язок так і не виходив».

Один із організаторів акції «МИ Є» — Назарій Тарнавський. Він повідомляє, що триває робота з пошуку зниклих безвісти за допомогою ідентифікації ДНК, а також додає:

«Сьогодні представили близько 70 фотографій хлопців, які зникли в Україні, тобто про тих, про кого ми точно знаємо. Сама тема зниклих безвісти проблематична. Наразі ми бачимо, що думка суспільства притихла, люди вже не так активно виступають щодо цієї проблематики. Так є по всій Україні».

На завершення акції волиняни заспівали гімн України.

Читайте також: «Мусять бути щасливими». У Луцькому районі влаштують свято для 15 матерів, які втратили синів в АТО.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина  Працівники ліквідованих райдержадміністрацій отримають виплати
Наступна новина На Волині на дорогах державного значення аварійних мостів немає, – Служба автодоріг
Останні новини
Схожі новини