На Волині не будуть закривати поштові відділення

На Волині не будуть закривати поштові відділення
Фото: 2000.ua

На Волині не будуть закривати поштових відділень, а людям гарантовано будуть приносити пенсії та періодику.

Про це під час прес-конференції заявив директор волинської пошти Іван Шевчук

«В «Укрпошти» склалася непроста ситуація тому, що держава замовляє у підприємства ряд послуг, але за них не платить ні копійки. Насамперед ідеться про доставку пенсій.

Раніше «Укрпошта» виконувала цю послугу за тарифом 3,56%, потім його зменшили до 1,56%, тож замість працювати на прибуток, підприємство з 2004-го несло збитки, які лише за нинішній рік становлять 1 мільярд гривень», - повідомив Шевчук та зазначив, що великою підтримкою в питанні прибутковості сільських відділень є передплата газет і журналів місцевими жителями.

Читати також: Головний волинський «поштар» заробляє 50 тисяч гривень на місяць

Як взірець для наслідування Іван Шевчук назвав поштове відділення у селі Гораймівка Маневицького району Волині. Воно працює у великий «плюс», оскільки активно займається передплатою друкованих ЗМІ та зуміло налагодити дієву співпрацю з місцевою владою, тож тепер усі платежі сільради «йдуть» через цю пошту. Приміщення ВПЗ там теж відремонтували, навіть бруківку поклали, бо до покращення умов роботи обʼєднали зусилля і Волинська дирекція, і колектив відділення, і громада.

«Сільські жителі, котрі вболівають за долю їхнього відділення пошти, мають допомогти листоношам працювати не у збиток. Адже що більше газет і журналів буде виписано, що більше комунальних послуг через пошту оплачено і посилок переслано, то вищий дохід матимуть поштарі», - запевнив Шевчук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Цьогоріч на Волині 46 людей померли від СНІДу
Наступна новина Польща погрожує «євробляхарям» депортацією та анулюванням карти поляка
Останні новини
Схожі новини