Авторка поштової марки «Українська мрія» з Волині продає з друзями пончики для допомоги ЗСУ

Авторка поштової марки «Українська мрія» з Волині продає з друзями пончики для допомоги ЗСУ

Авторка малюнка, який став ілюстрацією нової марки від Укрпошти "Українська мрія" Софійка Кравчук із міста Любомля, разом із однокласницями допомагає українським військовим. Дівчина продає пампухи в центрі міста, які готує її мама.

Як розповіла Суспільному Тетяна Кравчук, випічку готує щоранку на власній кухні, у вихідні робить перепочинок. "Раніше я вставала о четвертій годині, а потім, коли трошки руку набила, о п'ятій годині встаю і до 6:00 замішую тісто", – каже жінка.

Волинянка Тетяна Кравчук готує випічку. Фото: Суспільне Луцьк

В асортименті – кекси та до 10 видів пампухів із різними начинками: картопля з сосискою, халвою, вишнею, малиною, чорницею, маком, сиром. Зі слів волинянки, робота потребує багато процесів, до яких доньку не залучає.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Картину 11-річної волинянки, яка стала маркою, продали на благодійному аукціоні

"Софійка вже вкінці допомагає, бо тут біля олії гарячої страшно дітей пускати. У нас дуже дружній клас, відразу склалися батьки на продукти. Наші містяни стали продукти привозити. То муку, то гроші перераховувати на картку і так 6 числа був місяць як ми працюємо", – говорить Тетяна Кравчук.

Готові пампухи, які продають діти. Фото: Суспільне Луцьк

Доки жінка досмажує останні пампухи, на її подвір’ї збирається десяток волонтерів. Мама одного з хлопчиків Оксана Левчук приносить свою частину, готову для денного продажу. Разом господині 8 липня наготували 220 пампухів.

"Щоби краще купували, щоб дітям було приємніше, людям було приємніше. Вони більше продадуть – їм цікавіше. І коли дешевше – люди більше купують. Ми вважаємо, що так правильно, бо тяжкі часи для всіх", – зазначила волонтерка.

Дівчата та хлопці розбирають контейнери з готовими пампухами, після чого розкладають їх на столі біля одного з магазинів в центрі Любомля. У кожного свої обов’язки, – розповіла Софійка Кравчук.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Ескіз створила 11-річна волинянка. «Мрія» на українській марці облетить увесь світ

"Якщо я вдома, то допомагаю мамі пудрою посипати, перекладати пончики в коробки, серветки в коробку класти. Ми зробили добре, що допомагаємо армії нашій. Це всі мої однокласниці, тільки деякі можуть своїх подруг взяти, родичів із собою. Тому кожного разу поповняється наша команда", – говорить дівчина про командну роботу.

Волинянка Софійка Кравчук. Фото: Суспільне Луцьк

За місяць, відколи діти збирають гроші на допомогу українським захисникам, їм вдалося заробити 65 тисяч гривень. Любомльський волонтер Андрій Дем’янчук розповів, що завдяки школярам придбали генератор для 39-го окремого зенітного ракетного полку та бінокль-далекомір.

"Хлопці вже подякували. Позавчора лише за один день вони зібрали на дуже файний бінокль із дальноміром і вже передали. Але їхня основна задача і мрія – зібрати на автомобіль", – каже волонтер.

Військові 39-го зенітно-ракетного полку 14-ї бригади передали для школярів український прапор зі словами подяки. Де він висітиме – поки не визначились.

За день юні любомльські волонтери заробляють від трьох до 3,5 тисяч гривень. Усе зібрані кошти передають на потреби Збройних сил України. Доки не назбирають на позашляховик – зупинятися у благодійній справі не планують, – додала волинянка Софійка Кравчук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Дід робив каву, яку «німець в плєну давав». Про старі рецепти. ТОМАЧІ
Наступна новина Зеленський наказав деокупувати південь України, – Резніков
Останні новини
Схожі новини