Марка «Доброго вечора, ми з України» вже в обігу

Марка «Доброго вечора, ми з України» вже в обігу

28 липня до Дня Української Державності Укрпошта ввела в обіг четверту поштову марку воєнного стану «Доброго вечора, ми з України». Її тематику та ескіз  традиційно обирали українці шляхом голосування в застосунку «Дія» та на сторінках в соцмережах «Укрпошти».

Про це інформує «Укрпошта».

На поштовій марці «Доброго вечора, ми з України!» відтворено реальні події, які відбувалися на Миколаївщині та в інших регіонах, коли українські селяни без зброї забирали російську техніку, допомагаючи ЗСУ виборювати перемогу. Ця марка, так само як і її попередниці, показує незламність, безстрашність і винахідливість українців, якими сьогодні захоплюється весь світ.

«Поштові марки з початком війни стали більш, ніж засобом оплати кореспонденції – вони стали зброєю України на міжнародній арені. Це вже четверта марка, яка, впевнений, розійдеться світом і покаже, які насправді українці: сильні та сміливі в боротьбі за свою незалежність. І поки росія витрачає мільярди на пропаганду проти України, ми будемо використовувати наш креатив і всі доступні можливості, щоб донести всім імідж України та українців», –  зауважив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Марка надрукована накладом 5 млн примірників, з яких 3 млн – з номіналом М (еквівалент 18 грн) для оплати поштових відправлень всередині країни та 2 млн – із номіналом W (еквівалент $1,5), призначеним для оплати міжнародної поштової кореспонденції.

Читайте також: Малюнок 11-річної волинянки стане маркою

Крім марок, Укрпошта також випустила тематичну листівку, конверт «Першого дня», художній конверт та мерч.

Придбати марку та іншу філателістичну продукцію з «тракторними військами» можна 28 липня у всіх відділеннях поштового зв’язку, зокрема й в селах, а також онлайн у філателістичному магазині Укрпошти, маркетплейсах Kasta, Prom, Rozetka, а також на міжнародних майданчиках eBay та Amazon, розробкою яких і виводом бренду Укрпошта на ці майданчики займалася команда агенції Disqover Agency. Купуючи марку онлайн, кожен може зробити благодійний внесок на підтримку ЗСУ.

Читайте також: Стояли у чергах з 6 ранку. У Луцьку стартував продаж марки «Рускій воєнний корабль… всьо»

Як і раніше, будуть діяти обмеження на продаж. Один клієнт може купити на одне замовлення не більше як два маркові аркуші кожного номіналу (2+2), 2 конверти «Перший день», по 10 конвертів та листівок.

Також на всіх онлайн-майданчиках в Україні та за кордоном можна буде придбати тематичний мерч із зображенням марки: футболки, два види магнітів, відкривалки.

Читайте також: Голова Волиньради відвідав авторку поштової марки «Українська мрія»

Вперше на сайті філателістичного магазину Укрпошти можна замовити поштові набори, серед яких ексклюзивний, що міститиме конверти із погашенням «Перший день», його тираж складає лише 2 тисячі екземплярів. До такого набору належать два маркові аркуші (номіналом W та M), комплект конвертів із погашенням «Перший день», немаркований конверт та листівка. Один клієнт може придбати на одне замовлення не більше як два комплекти.

Ескіз поштової марки, конвертів, листівки та штемпелів спецпогашення виконала дизайнер-графік та викладачка живопису Анастасія Бондарець. Для створення ескізу надихаючою для художниці стала сама фраза, а також вона була під великим враженням від героїзму аграріїв. Тому основою зображення став трактор, що тягне танк, який символізує незламність українців. У дизайні маркового аркушу номіналом «W» застосовано філателістичний прийом тетбеш (tête-bêche), коли один ряд марок розміщено в перевернутому вигляді. Це додає випуску художньої привабливості і колекційної цінності.

Читайте також: На Волині за чотири дні розкупили партію нових марок


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Сімейний бізнес»: на Волині аферисти заробляли на «реєстрації автівок»
Наступна новина Директорка луцького туристичного агентства пече солодощі для воїнів. ФОТО
Останні новини
Схожі новини