На Волині не вистачає прикордонних пунктів пропуску

На Волині не вистачає прикордонних пунктів пропуску

На Волині не вистачає пунктів пропуску на українсько-польському кордоні, каже перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Степанцов.

За його словами, на 190 кілометрів кордону є лише два пункти пропуску – Ягодин та Устилуг. Це — мало, каже посадовець, адже працює лише один, – повідомляє Суспільне Волинь

– Ми досягли згоди на рівні районів — це Шацький район і Влодавський повіт, який передбачає Меморандум, згідно із яким у Шацькому районі буде створений пункт пропуску.

У грудні була зустріч делегації Волинської області з Люблінським воєводством, де воєвода – Черняк досягли домовленості про те, що у майбутньому ми будемо докладати зусиль для створення пункту пропуску Адамчуки-Збереже.

Якщо пункт пропуску буде на українській стороні, то, за правилами Шенгенської зони, необхідно буде вирішувати питання про те, де його розміщувати та польські бази даних, оскільки вони містять інформацію не лише про польських громадян.

Для цього треба погодження європейської комісії та Міжурядова угода, – повідомив Олександр Степанцов.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Біля луцької багатоповерхівки водії стають у ряд на тротуарі. ФОТОФАКТ
Наступна новина Парламент у першому читанні підтримав президентський законопроект про Антикорупційний суд
Останні новини
Схожі новини