На Волині обстежують місця для купання: що знаходять водолази. ФОТО, ВІДЕО

На Волині обстежують місця для купання: що знаходять водолази. ФОТО, ВІДЕО

У рамках підготовки до пляжного сезону рятувальники на Волині обстежують водойми. Всього в області офіційно визначили 17 місць для купання. Їх огляд триває.

Про це розповів під час брифінгу керівник ДСНС Волині Володимир Грушовінчук, передає Суспільне

Наразі уже обстежили 12-ть із 17-ти водойм. Одна із них – у селі Озеро Луцького району.

Орієнтовно година роботи водолазів коштує заявнику від двох до двох з половиною тисяч гривень, – розповів начальник групи водолазно-рятувальних робіт Іван Шевчук.

Перед зануренням колег завжди оглядає фельдшерка водолазно-рятувального загону Руслана Киричук.

Обстежувати дно водолази починають з допомогою металошукача.

"Він знаходить бляшанки, металеві піротехнічні снаряди, металеві штирі, цвяхи. Після зимової рибалки зазвичай розкидають від черв'яків шкарабаньки", – говорить Іван Шевчук.

Поки одні рятувальники працюють на мілині, інші – одягають спорядження і занурюються на глибину. З берега їх завжди страхують колеги.

Як розповів водолаз Павло Поліщук, рятувальники спілкуються між собою спеціальними сигналами, які подають через мотузку.

"Два рази дьоргнув, підряд, він мені дублює і йде вліво – це значить. Раз дьоргнути потрясти – це вправо. Він має продублювати кожен мій сигнал", – роз'яснив водолаз.

Після 30-хвилнних пошуків з двометрової глибини рятувальники дістали уламки цегли, ПЕТ пляшку тапідошву від взуття.

Замовнику обстеження видадуть документ, що місце придатне для купання, – розповідає керівник групи водолазно-рятувальних робіт Іван Шевчук. Каже: сміття забирають для подальшої утилізації. А на озері згодом встановлять буйки, які позначатимуть безпечну територію, тому що усе дно не обстежують.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина До Дня захисту дітей у Луцьку створили арт-інсталяцію. ФОТО
Наступна новина На війні загинув Герой з Луцького району
Останні новини
Схожі новини