На Волині оштрафували 14 керівників закладів для людей похилого віку

На Волині оштрафували 14 керівників закладів для людей похилого віку

На Волині перевірили заклади для людей похилого віку. За результатами перевірок притягнули до адміністративної відповідальності вже 14 керівників таких закладів через недотримання правил пожежної безпеки. Загалом же перевірять 138 закладів, де перебувають люди похилого віку.

Про це інформує УДСНС Волині.

4 лютого інспекторським складом підрозділів Управління ДСНС у Волинській області здійснено декілька позапланових перевірок за додержанням вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки у Берестечківському психоневрологічному інтернаті, Дитячо-оздоровчого центру «Ковчег» у м.Нововолинську, 3 лютого - у територіальному центрі соціального обслуговування в селі Тростянець Ківерцівського району.

Під час перевірки рятувальники перевірили працездатність системи автоматичної пожежної сигналізації, стан електрогосподарства та недопущення використання тимчасових електромереж, перевірили укомплектування ящиків пожежних кранів внутрішнього протипожежного водопроводу, стан забезпечення приміщень первинними засобами пожежогасіння, доступність та стан утримання евакуаційних виходів, дотримання протипожежного режиму та інших заходів відповідно Правил пожежної та техногенної безпеки в Україні.

В обов’язковому порядку для персоналу закладів проведено детальні інструктажі з правил пожежної безпеки та дій персоналу під час пожеж чи надзвичайної ситуації з практичним відпрацюванням порядку застосування вогнегасників, інших первинних засобів пожежогасіння.

Заходи здійснено відповідно до доручення Прем’єр-Міністра України № 2768/1/1-21 від 27 січня 2021 року щодо проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) за додержанням вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки суб’єктами господарювання, у власності (володінні), користуванні яких перебувають готелі, пансіонати, хостели, будинки для людей похилого віку та осіб з інвалідністю.

Перевірками буде охоплено 138 об’єктів, що повинні завершитись у строк до 30 квітня цього року.

За результатами перевірок до адміністративної відповідальності уже притягнуто 14 керівників об’єктів та відповідальних посадових осіб цих закладів.

    

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні поки не виявили британський і африканський штами коронавірусу, - МОЗ
Наступна новина У новобудові під Луцьком здають в оренду приміщення під магазин чи офіс
Останні новини
Схожі новини