На Волині передруковують бюлетені для кількох ТВК. Серед причин – збій у номерах кандидатів

На Волині передруковують бюлетені для кількох ТВК. Серед причин – збій у номерах кандидатів

Через технічні неточності передруковують чи вже передрукували бюлетені для 8 територіальних виборчих комісій Волині. Водночас, на низці ДВК виявили нестачу чи надлишок бюлетенів – комісії з нестачею отримають додаткові, про це інформує ОПОРА.

Володимир-Волинська районна ТВК передруковувала бюлетені на вибори депутатів районної ради по ТВО №2 для Зимнівської та Оваднівської сільських ТВК та Устилузької міської ТВК (загалом для 72 ДВК).

Голова Володимир-Волинської районної ТВК Володимир Іщенко («Слуга народу») повідомив, що передрук здійснюють у зв’язку з опечаткою у поліграфії. Трапилося так, що в однієї з партій збилася нумерація кандидатів.

«Виходить, люди агітацію здійснювали під одним номером, а тепер вони під іншим номером зареєстровані, не так, тому довелося передруковувати. Дуже великий тираж – 21 тисяча, ми передруковуємо у луцькій поліграфії. Надрукувати встигнемо, передамо на ТВК і ДВК будуть з’їжджатися, завтра ж вибори», - зазначив голова ТВК.

Камінь-Каширська районна ТВК також передруковувала бюлетені. На 37-ми ДВК в окрузі №1 одного із кандидатів у депутати районної ради від однієї із партій вказали як представника іншої політсили.

За словами голови комісії Наталії Мирончук («Слуга народу»), помилку виявили, коли почали розпаковувати бюлетені, її допустили не в ТВК.

«Сталася поліграфічна помилка, вони самі не знають, як так могло трапитися. По округу №1, це не всі бюлетені – 37 ДВК, 22 990 бюлетенів. Їх уже видрукували, ми вже їх розвозимо по ДВК, є поліцейські із нами», – повідомила голова. Бюлетені, за її словами, встигнуть розвести на дільниці.

Також йдеться про передрук бюлетенів для Сереховичівської сільської ТВК Ковельського району. 214 бюлетенів на вибори до сільради довелося виготовляти знову через помилку в прізвищі одного із кандидатів. Смідинська сільська ТВК передруковувала 582 бюлетені на вибори депутатів сільради по двох дільницях через допущену помилку у даті народження одного із кандидатів. Окрім того, 499 бюлетенів з виборів депутатів районної ради доотримувала з друкарні у місті Ковель Старовижівська ТВК.

23 жовтня передруковували бюлетені для Поворської ТВК Ковельського району. У бюлетені сплутали букву в прізвищі кандидата у депутати сільської ради. Відтак, 23 жовтня «неправильні» бюлетені знищили згідно з процедурою, видрукували нові та передали їх на ДВК.

Також 23 жовтня Підгайцівська сільська ТВК прийняла рішення про передрук бюлетенів через допущену помилку в назві однієї з політичних партій. Окрім того, того ж дня комісія після 4 судів на виконання рішення останнього таки скасувала реєстрацію одного з кандидатів по ТВО №1. Тож у новому бюлетені вирішили забрати й його прізвище із переліку.

Натомість у Люблинецькій селищній ТВК сталася помилка із потраплянням кандидата у депутати в інший округ. Зокрема, кандидат мав бути в окрузі №3, куди належать кілька сіл, проте згідно з інформацією із бюлетеня потрапив в округ №8, куди входить частина селища Люблинець. Однак з’ясувалося, що помилка була допущена не ТВК, а у документах, наданих партією, а саме в заяві кандидата. Тож у посвідченні кандидата у нього значився номер 8, і до такого округу він віднесений у бюлетені. Тому чи ініціювати передрук чи кандидат змагатиметься по окрузі №8 роздумували у штабі партії.

Також на низці ДВК в області виявили неспівпадіння у кількості бюлетенів.

Зокрема, у Володимир-Волинському районі по місту Нововолинськ неточності виявили принаймні на 16 дільницях. Загалом не вистачає 106 бюлетенів до обласної ради (найбільше – 90 – не вистачає на дільниці №071105). Водночас, на 8 ДВК є надлишок бюлетенів до облради – у сумі виходить 34 бюлетені. Також є нестача загалом у 8 бюлетенів до районної ради на 2 ДВК, тоді як на 4 ДВК є їх у надлишку – загалом на 19 бюлетенів. По бюлетенях до міської ради – на 2 ДВК є нестача у загалом 2 бюлетені, по 2 ДВК – надлишок загалом у 17 бюлетенів.

Окрім того, на ДВК №071165 у селі Гряди не вистачає 99 бюлетенів до обласної ради, а на ДВК №070166 у селі Тишковичі – надлишок у 4 бюлетені до обласної ради.

У Ковельському районі на ДВК №070887 – нестача 1 бюлетеня на вибори депутатів обласної ради, ДВК №070895 – нестача 1 бюлетеня до обласної ради, натомість на 1 більше бюлетень до районної ради.

У Камінь-Каширському районі на ДВК №070226 не вистачає 201 бюлетеня на вибори до обласної ради, №070253 – 2 до обласної ради, №070238 – нестача 6 бюлетенів на вибори до міської ради, №070256 – не вистачає 2 бюлетенів до обласної ради.

На низці дільниць у Любешівській селищній громаді також виявили неточності у кількості бюлетенів. Загалом на 10 ДВК не вистачає 23 бюлетенів до обласної ради, 75 – на вибори до селищної ради, 5 – на вибори голови ТГ, 19 – до районної ради.

Окрім того, цікава ситуація склалася на ДВК №070577 у с. В’язівне. ДВК отримала 606 бюлетенів для голосування за кандидатів у депутати Любешівської громади при необхідності у 303 бюлетені. Трапилося це через технічну помилку під час пакування бюлетенів у типографії). Натомість комісія не отримала жодного бюлетеня для голосування за голову громади. Проте ситуація вирішилася – бюлетені для голосування за голову громади доставили на дільницю, зайві бюлетені для голосування за депутатів вирішили погасити.

У Луцькому районі на ДВК №070068 у місті Горохові виявили нестачу 2 бюлетенів до районної ради та надлишок у 6 бюлетенів до обласної; на ДВК №070072 у цьому ж місті – нестачу 1 бюлетеня до районної ради та надлишок в 9 бюлетенів до обласної; на ДВК №070077 (с. Брани) – нестача 1 бюлетеня до районної ради та надлишок 1 до обласної ради; на ДВК №070088 (с. Хмельницьке) – нестача 1 бюлетеня до обласної ради; на ДВК №070100 (с. Охлопнів) – надлишок 1 бюлетеня до обласної та 1 до районної рад; на ДВК №070103 (с.Лемешів) – нестача 2 бюлетенів до обласної ради; на ДВК №070127 (с. Пірванче) – нестача 2 бюлетенів до районної ради; на ДВК №070140 (с. Пілгани) – надлишок 2 бюлетенів до обласної ради; на ДВК №070144 (с. Ощів) – надлишок 2 бюлетенів до районної ради; на ДВК №070150 (с. Сільце) – надлишок 2 бюлетенів до районної ради.

Окрім того, по Цуманській ТВК на 7 ДВК не вистачає бюлетенів: на 5 не вистачає бюлетенів для виборів депутатів селищної ради (загалом 95 бюлетенів, найбільша нестача на ДВК №070279 – 65 бюлетенів), на 1 – для виборів депутатів облради (1 бюлетень), ще на 1 – для виборів селищного голови (6 бюлетенів).

У Ківерцівській ТВК на ДВК №070274 не вистачає 10 бюлетенів до обласної ради, а в Олицькій ТВК на ДВК №070274 не вистачає 81 бюлетеня до обласної ради.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Цифра. Відомо, скільки коштує скульптура Анни Київської в луцькому сквері
Наступна новина Просять врятувати волинянина, який отримав вогнепальне поранення
Останні новини
Схожі новини