У Луцьку спостерігачку ОПОРИ не пустили на дільницю. На місце викликали поліцію

У Луцьку спостерігачку ОПОРИ не пустили на дільницю. На місце викликали поліцію

Спостерігачку Громадянської мережі ОПОРА не допустили на ранкове засідання дільничної виборчої комісії №071104, що працює на спеціальній виборчій дільниці.

Інцидент трапився у день повторного голосування з виборів Луцького міського голови, пише ОПОРА.

Йдеться про виборчу дільницю, розміщену у комунальному підприємстві «Волинський медичний центр терапії залежностей» Волинської обласної ради. Спостерігачка вчасно прибула до дільниці, проте, попри наявність негативного тесту на коронавірус, її не впустили на ранкове засідання. Відповідне рішення прийняли після голосування комісії.

Спостерігачка надала комісії ксерокопію тесту, та продемонструвала телефонну електронну версію результатів, котрі надійшли із лабораторії, проте їй не дозволили пройти на засідання. У комісії вимагали саме паперовий оригінал із печаткою, тож порадили спостерігачці роздрукувати його у лабораторії та повернутися. Натомість комісія не надала спостерігачці документу, на основі якого вимагала довідку саме такого зразка.

На місце події спостерігачка викликала поліцію.

Зауважимо, що з аналогічною копією інший спостерігач ОПОРИ безперешкодно потрапив на засідання спецдільниці ДВК №071096, що теж знаходиться у медичному закладі.

До слова, сьогодні, 15 листопада, у Луцьку відбувається другий тур голосування за мера міста.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні коронавірус виявили у понад 10,5 тисячі людей
Наступна новина «Туалет і душ — як до нашої ери». У Любешівській лікарні пацієнти нарікають на умови. Фото
Останні новини
Схожі новини