На Волині під час новорічних свят побільшало «дзвінків з банку» від шахраїв

На Волині під час новорічних свят побільшало «дзвінків з банку» від шахраїв

Під час новорічних свят у Волинській області побільшало випадків шахрайств. 

Лише за один день, 4 січня, у області зафіксували 5 випадків фейкових «дзвінків з банку» від шахраїв, повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

До потерпілих телефонували зловмисники і, назвавшись працівниками банківських установ, під приводом необхідності розблокування банківської картки, припинення «хакерської атаки» на рахунок та зміни пін-коду просили назвати персональні дані та реквізити карток.

Повідомивши такі відомості шахраям, лучанин позбувся 1300 гривень, мешканка Луцького району – понад 41 тисячі гривень, мешканці Любешівщини – 13 тисяч та 30 тисяч гривень, а мешканець Ратнівщини – 2 тисяч гривень.

«Аби не стати жертвою шахраїв, у жодному разі не повідомляйте нікому свої персональні дані та реквізити своїх банківських рахунків, адже працівники банківських установ навіть у святкові дні не проводять жодних операцій у телефонному режимі. Якщо про проблеми з рахунком повідомляє телефоном «банківський працівник» – потелефонуйте у банк та з'ясуйте ситуацію», – пише прес-служба прокуратури.

Читати також: Волинянин віддав шахраям 16 тисяч гривень за неіснуючу роботу в Польщі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Варфоломій підписав Томос для Православної церкви в Україні
Наступна новина У Луцьку привітали з Різдвом родини загиблих Героїв. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини