На Волині побудують систему блокування російського мовлення

На Волині побудують систему блокування російського мовлення

Держспецзв'язку побудує систему блокування російського теле- і радіомовлення на прикордонних територіях України. На це виділено 152 млн гривень, повідомляє пресслужба відомства.

Гроші на ці цілі 5 березня виділив Кабмін із резервного фонду державного бюджету.

Система діятиме в дев'яти областях: Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Вінницькій та Одеській.

«Реалізація проєкту дасть змогу витіснити «русскій мір» з інформаційного простору України. Вплив російської пропаганди на українське населення буде зменшено, а рівень інформаційної безпеки України - зросте», - зазначили в Держспецзв'язку.

Нагадаємо, уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь звернувся до телеканалів із закликом припинити практику українсько-російської двомовності в ефірах.

Йдеться про мовників загальнонаціональних телевізійних каналів «Рада», «24 канал», «5 канал», «Прямий», «Еспресо», «Ми – Україна», Національної суспільної телерадіокомпанії України, медіагруп «1+1 Media» «Starlight Media», «Inter Mеdia Group».

Кремінь закликав телеканали застосовувати виключно українську мову або здійснювати дублювання, озвучення або переклад українською мовою із застосуванням синхронного або послідовного перекладу виступів та реплік учасників програм, які використовують російську мову.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Не ліс, а смітник: на Волині обстежили ділянки, які потерпають через викиди відходів
Наступна новина У волинянина знайшли гранати, зброю та набої
Останні новини
Схожі новини