На Волині почали зважувати фури на ходу. Як це працює

На Волині почали зважувати фури на ходу. Як це працює

На Волині запрацював перший майданчик для габаритно-вагового контролю вантажних автомобілів на Цуманському перехресті автодороги Рівне – Луцьк. Стаціонарна система працює третій день.

За зміну на цьому пункті можуть зважити до 40 фур, розповів Суспільному головний спеціаліст відділу державного контролю Михайло Лущинський. Каже: дані про автомобіль зберігаються в системі, а параметри зважування роздруковують на місці.

Максимальна маса вантажівки не має перевищувати 40 тонн. Італійська вага має похибку до 2 %. Щоб визначити навантаження на вісь і загальну масу, машина має проїхати через вагу.

У перший день роботи з цією вагою інспектори виявили перевантаження загальною масою 45 тонн. Михайло Лущинський каже: водії вже знають, що тут знаходиться пункт вагового контролю, і намагаються уникнути відповідальності, об’їхавши пункт іншими шляхами.

Усього в області встановили дві системи зважування транспорту в русі: на шляхах від Луцька до Ковеля та від Володимира-Волинського до Нововолинська. Зі слів заступника Служби автодоріг в області Юрія Ришкевича, нині вони проходять стандартизацію та сертифікацію.

Окрім Цуманського перехрестя, працює пересуваний габаритно-ваговий комплекс облавтодору, каже старший інспектор Укртрансбезпеки В’ячеслав Козлов. Три подібних торік відправили до столиці та назад в область їх ще не повернули. Упродовж трьох днів роботи інспектори виявили двох порушників. Чи отримає Волинь додаткові вагові комплекси – наразі невідомо.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині виявили 263 нових хворих на COVID-19. Де саме?
Наступна новина На Волині приміські поїзди тимчасово змінять графік руху
Останні новини
Схожі новини