На Волині попрощалися із загиблим Героєм Андрієм Відніком

На Волині попрощалися із загиблим Героєм Андрієм Відніком

У неділю, 26 листопада, у селі Білин Ковельська громада попрощалася із загиблим 42-річним Героєм Андрієм Відніком. Перед тим вранці з Андрієм прощалися у місті Рівному, де він жив разом із сім’єю – дружиною Аллою та синами Богданом і Назарієм.

Історія його життя – дуже достойна, гідна і викликає повагу. Це історія справжнього чоловіка – сім’янина, воїна, підприємця, - написай на фейсбук-сторінці очільник громади Ігор Чайка.

Андрій Віднік народився у Білині, згодом проживав із батьками у Ковелі навчався там у школі та професійно-технічному училищі. Далі здобув дві вищих освіти. Через якийсь час створив власну будівельну фірму, яка з-поміж іншого займалася і спорудженням фортифікаційних споруд тоді ще у зоні АТО.

Андрій мав неабияку повагу серед колег, був мудрим керівником. А ще був душею компанії, мав гарний голос і тішив друзів піснями під гітару.

Вже 24 лютого, у перший день повномасштабного вторгнення, Андрій вступив до ДФТГ Рівного, став тут командиром взводу роти швидкого реагування, пройшов навчання з легіонерами.17 серпня 2023 року Андрій відсвяткував своє 42-річчя. А вже наступного дня, 18 серпня, його мобілізували. Він не засмутився, не шукав шляхів відходу, бо ще під час служби в ДФТГ планував і прагнув бути на полі бою. Зрештою, швидко опинився в епіцентрі бойових дій.

Андрій, як кажуть його рідні, був воїном по життю. Тому у війську і у захисті своєю країни знайшов себе. Був командиром відділення механізовано-штурмової групи морської піхоти.Але повоювати довелося недовго… 19 листопада 2023 року у стрілецькому бою на Херсонщині Андрій Віднік загинув. Висоту, яку вони з побратимами тоді брали, зрештою таки взяли, але дуже дорогою ціною. Ціною втрачених життів.

Смерть на полі бою за свою державу – вияв найбільшого подвигу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відійшов у засвіти знаний скульптор та художник з Волині Олег Дубинчук
Наступна новина Очільник Волинської ОВА розповів про ситуацію на кордоні з Білоруссю
Останні новини
Схожі новини