На Волині попрощалися з загиблим військовим Петром Богданом

На Волині попрощалися з загиблим військовим Петром Богданом
Фото зі сторінки Ігоря Чайки у Facebook

Сьогодні, 10 липня, провели в останню путь Героя - Петра Богдана. Він був мешканцем села Городилець, жив з сім’єю - дружиною і двома дітками в Ружині.

Про це повідомив Ковельський міський голова Ігор Чайка.

«Було сьогодні всього багато: сонця,  квітів, людей, сліз. Петро був молодим. Був першим в усьому, що стосувалося громади: першим чистити ставок, майструвати годівниці на зиму для тварин…  І першим - захищати свою землю, коли приходить ворог… Бо, як цитують отці рядки зі Святого Письма - «Немає більшої любові над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх». 

От і прийшли сьогодні  всім миром, як кажуть, від старого й до малого, і стали на коліна. Друзі, рідні, односельці. Враження, що два села - Ружин і Городилець - злилися однією живою річкою жалоби. Найважче  було - бачити маленьких дітей, молоду дружину, батьків біля труни. 

Але ця людська стіна, ця сила, яка сьогодні тримала небо над рідними, горе яких - безбережне, безкрає - дає надію встояти як окремій сім’ї. Так і всьому народу. Ми є одне в одного. Це дуже багато. Просто безцінно. Бережімо сім’ї, які втратили найдорожчих. Розповідаймо дітям наших загиблих про їхніх татів і мамів. Так збережемо пам‘ять. А як точка відліку  розпочнеться з нашої перемоги - загоїмо рани й відбудуємо ту країну, за яку віддав життя і наш Петро Богдан…», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Герой загинув 6 липня 2022 року під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Берестове Бахмутського району Донецької області.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У волинському музеї реставратори зі Львова обстежили ікони 18-19 століть
Наступна новина Дід робив каву, яку «німець в плєну давав». Про старі рецепти. ТОМАЧІ
Останні новини
Схожі новини