На Волині поширюють маніпуляцію про допомогу від компанії Coca-Cola

На Волині поширюють маніпуляцію про допомогу від компанії Coca-Cola

На Волині у мережі фейсбук поширюють повідомлення про те, що буцімто Coca-cola з нагоди Нового року доставляє безплатні коробки «до вашого порогу».

Фактчекери проєкту «Брехунець» перевірили цю інформацію і виявилося, що це маніпуляція.

«З нагоди нового року доставимо безкоштовні коробки до вашого порогу. Для тих, хто написав «З Новим роком» до 20 грудня о 9 вечора!!!» – таке повідомлення поширили у соцмережі.

Для того, аби перевірити, чи справді Coca-Cola доставляє безплатні коробки українцям, журналісти відшукали офіційну сторінку компанії у фейсбуці. 

У повідомленні від 7 грудня йдеться про те, що починаючи з грудня Coca-cola у партнерстві з Червоним Хрестом надасть мешканцям найбільш потребуючих регіонів України 70 000 продуктових наборів, придбаних за підтримки італійського Червоного Хреста. Окрім того, для доповнення продуктових наборів передадуть воду та інші напої торгової марки.

Тобто можна зробити висновки, що:

  • по-перше, Coca-Сola не оголошувала подібних розіграшів на своїй офіційній сторінці;
  • по-друге, дезінформатори не зазначають, яким є вміст коробок, що уже підозріло;
  • по-третє, продуктові набори (можливо, у коробках) таки будуть роздавати, але не усім українцям, а жителям тих регіонів, які найбільше постраждали від війни;
  • по-четверте, компанія не вказує часових рамок, коли саме будуть надавати таку допомогу і, тим більше годин, коли вона завершується;
  • по-п’яте, ініціатива компанії спрямована на підтримку українців, які найбільше постраждали від збройної агресії росії, а не з нагоди Нового року;
  • по-шосте, сторінка з якої поширюють повідомлення про розіграш, не має нічого спільного з офіційною сторінкою компанії Coca-Cola. Позначку, яка підтверджує справжність сторінки, просто домалювали. Вона зеленого кольору, а мала б бути блакитного.

Дезінформатори все частіше використовують тактику змішування правди і брехні. Аби не мати марних сподівань, потрібно ретельно перевіряти інформацію. А ще звертати увагу і на те, чи є офіційною сторінка компанії, яка проводить розіграш.  Компанія Coca-Cola справді роздаватиме продуктові набори, але  не усім українцям, а жителям найбільш постраждалих від війни регіонів. А приводом для цього є не Новий рік, як пишуть маніпулятори, а війна в Україні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині під колеса авто потрапив 20-річний хлопець
Наступна новина Як гартують і гуртують молодь у Торчинській громаді
Останні новини
Схожі новини